Αναβαθμίζεται το σύστημα δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Τοπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «DASTERI SYSTEMS A.E.» κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου

  Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «DASTERI SYSTEMS A.E.» κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED & προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό». Πρόκειται για την αναβάθμιση φωτισμού στο δίκτυο του Δήμου η οποία έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED.

  Η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί σημαντική για τον δήμο και τους δημότες επένδυση, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 3.254 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 3.254 νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο. Τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED θα φέρουν ήδη προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ύστερα από την έκπτωση του Αναδόχου διαμορφώθηκε στα 935.855,00 ευρώ άνευ ΦΠΑ.


Ο Δήμαρχος κ. Μίχογλου δήλωσε : «Ο Δήμος μας προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι συνπολίτες μας για τις επόμενες δεκαετίες. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό σύστημα του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση του φωτισμού με ομοιογένεια στις φωτιστικές συνθήκες του Δήμου, καθώς και εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο μας την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών αναπτυξιακών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών».

  Με την 2/2022 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η υπογραφή της Σύμβασης Προμήθειας για την αναβάθμιση του φωτισμού, με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας εντός της 7ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης. Επιπλέον στην διάρκεια της 10ετούς εγγυημένης λειτουργίας θα παραμείνει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος (πλέον του 60% της συνολικής αξίας της επένδυσης) στο ταμείο του Δήμου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου