Δημοσκόπηση Alco: Στο 9,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Δεν αρκούν τα μέτρα για την ακρίβεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 9,6% είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του Open, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2022 από την Alco και μεταδόθηκε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 31,8% (από 32,6% στην προηγούμενη μέτρηση), έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ (21,1% στην προηγούμενη μέτρηση).

Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο, καθώς ανεβαίνει από το 12,7% στο 14,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2% (από 4,7%), η Ελληνική Λύση με 3,6% (3,2%), με το ΜέΡΑ25 με 3% (2,7%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να συνεγείρει την εμπιστοσύνη των πολιτών με ποσοστό 37%, έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το ποιοτικό εύρημα της δημοσκόπησης της Alco σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ και τις δεξαμενές ψηφοφόρων του.

Οπως φαίνεται, το Κίνημα Αλλαγής αφενός παρουσιάζει συσπείρωση 89%, ενώ συγκεντρώνει 11% ψηφοφόρων που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, 7% από τη ΝΔ, 5% από άλλο κόμμα και 6% από όσους είχαν αποφασίσει αποχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πάντως, παρά τη δυσαρέσκεια από την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», εξακολουθεί να θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ζητήματα της οικονομίας (32%, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικών καταστροφών (27%, έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ).


Γκάλοπ: Δεν βοηθούν τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια

Το 76% των πολιτών δηλώνει ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών καθώς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν βοηθούν τα νοικοκυριά. «Καθόλου» δηλώνει το 49% και «λίγο» το 27%.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κρατική ανταπόκριση στην κακοκαιρία «Ελπίδα»

Απογοητευτική είναι η εικόνα για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε τη χώρα. Ειδικότερα, ένα ποσοστό 81% στο σύνολο δηλώνει «καθόλου» (56%) ή «λίγο» (25%) ικανοποιημένο από την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.

Ποιος ευθύνεται για την οπαδική βία

Σε συνδέσμους και διοικήσεις ομάδων αλλά και κυβερνήσεις διαχρονικά διαμοιράζουν την ευθύνη για την οπαδική βία οι πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου