Απάτες στην Ορεστιάδα: Απέσπασαν από τους λογαριασμούς των θυμάτων συνολικά 23.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 21-2-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα προσποιούμενος τον πελάτη, προκειμένου να καταθέσει χρήματα για διαμονή στο ξενοδοχείο της. Κατά την επικοινωνία τους, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link) που ακολούθησε, πληκτρολογώντας τους προσωπικούς της τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 9.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος το χρονικό διάστημα από 13-1-2022 έως την 2-2-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινωνούσε με την παθούσα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής προσποιούμενος τον στρατιωτικό που διαμένει στο εξωτερικό και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να την πείσει να καταθέσει σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου