Επίσκεψη του ΣΕΒ στη Θράκη στις 21-23 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στο επίκεντρο η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η διασύνδεση με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα και η αναζωογόνηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειάς του για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης στην περιφέρεια, η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ πραγματοποιούν επίσκεψη εργασίας στη Θράκη, μεταξύ 21-23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη ευρύτερη επίσκεψη του ΣΕΒ στην περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονται συναντήσεις με δυναμικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τις περιφερειακές αρχές,τους επιχειρηματικούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αντικείμενο των νέων επαφών είναι οι ειδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης,με έμφαση στην περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας της περιφέρειας. Γνώμονας των συζητήσεων θα είναι τα αποτελέσματα των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, που υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις του ΣΕΒ για την αναζωογόνηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα, (Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022),η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις επιχειρήσεωνστην περιοχή, ενώ αύριο, Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.Την ίδια ημέρα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΕΒ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), η οποία αφορά κάθε πτυχή της διασύνδεσης επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.Η συμφωνία ΔΠΘ-ΣΕΒ εντάσσεται στην κοινή βούληση για μια πιο ουσιαστική συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρηματικότητας -όπως, άλλωστε, συνέβη και με τις πρόσφατες συμφωνίες του ΣΕΒ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το ΕΚ Δημόκριτος, τα βιομηχανικά διδακτορικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και την πρακτική άσκηση σε μέλη του Συνδέσμου, αλλά και την ακαδημία AIMinds σε συνεργασία με την SAS σε ΑΕΙ της χώρας.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρήσεις της Θράκης, με σκοπό να προσδιοριστούν κοινά πεδία δράσεων για τη στήριξή τους. Ενδεικτικά θέματα προτεραιότητας είναι η επίσπευση των έργων υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεταποίησης στην περιοχή, η πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, οι προκλήσεις εξωστρέφειας και αθέμιτου ανταγωνισμού από όμορες χώρες, οι σύγχρονες τεχνικές δεξιότητες, η διευθέτηση εκκρεμοτήτων της κεντρικής διοίκησης προς τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης,και η υιοθέτηση καινοτόμων και ψηφιακών λύσεων στην παραγωγή.

Επικεφαλής της αποστολής του ΣΕΒ θα είναι ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή, κ. Αλέξανδρου Χατζόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, Δρ Γιώργου Ξηρογιάννη, και αρμόδιων στελεχών του ΣΕΒ.

Ενόψει της επίσκεψης σε μήνυμά του ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης,επισημαίνει:«η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας, και ιδιαίτερα της Θράκης, εκτός από ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, αποτελεί και μια κρίσιμη αναπτυξιακή προϋπόθεση. Για τον ΣΕΒ, δεν νοείται εθνική ανάπτυξη χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη, που με μοχλό τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους και την κοινωνία συνολικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου