Κορονοϊός – Μαζάνης: Έρχεται ο εμβολιασμός παιδιών από 2 ετών και άνω, τους επόμενους μήνες και από 6 μηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Άδεια αναμένεται να δοθεί από τις αρχές Μαρτίου για τον εμβολιασμό των παιδιών από 2 χρονών και πάνω, ενώ το ίδιο θα συμβεί τους επόμενους μήνες και για τα βρέφη από 6 μηνών και πάνω, όπως επισήμανε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, εκφράζοντας την ανησυχία για τον αργό ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά.

«Προχωράνε οι εμβολιασμοί, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θέλαμε, ειδικά στην ηλικία 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί περίπου το 17% σε σύνολο 700.000 παιδιών, πάμε πολύ αργά. Από 12-14 είναι περίπου στο 35% και από 14-17 κοντεύουμε να φτάσουμε το 45%. Δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε στο χειμώνα τον αριθμό των παιδιών που θέλουμε να εμβολιάσουμε» είπε στο OPEN.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου θα δοθεί άδεια για εμβολιασμό παιδιών από 2 ετών και άνω και τους επόμενους μήνες από 6 μηνών και πάνω. Αυτό θα εκδοθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Ανησυχία για το MIS-C

Ο κ. Μαζάνης εξέφρασε την ανησυχία του για το αποτύπωμα που αφήνει ο κορονοϊός στο παιδί που έχει νοσήσει ακόμα και αρκετούς μήνες μετά.

«Όλο και περισσότερο συζητιέται το Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο (MIS-C). Υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν νοσηλευτεί με αυτό το σύνδρομο το οποίο εμφανίζεται οταν έχει περάσει η νόσηση, μετά από 15 μέρες, 1 μήνα, 2 μήνες μπορεί το παιδί να εμφανίζει υψηλό πυρετό, εμετό, διάρροια, κόπωση, εξάνθημα, κόκκινα μάτια. Μετά από συγκεκριμένες εξετάσεις βρίσκουμε το σύνδρομο που βασανίζει το παιδί και την οικογένειά του»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου