Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου η χαλάρωση των μέτρων: Όρθιοι στη διασκέδαση, 50% πληρότητα στα γήπεδα και 20% τηλεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό πως η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών θα ξεκινήσει από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2) η Επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε για τη χαλάρωση των μέτρων και μεταξύ άλλων είπε «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση, σε αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%, έναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι 20%.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών – οι οποίοι ωστόσο έχουν ανάψει «κόκκινο» για τα καρναβάλια– και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισημοποίησε τις αποφάσεις με δήλωσή του.

Επιμέρους αιτήματα θα εξεταστούν αύριο

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου