Υποψήφιος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους 21 Ελληνικούς Δήμους που θέτουν υποψηφιότητα συμμετοχής στο μεγάλο εγχείρημα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τον μετασχηματισμό 100 ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης υποβλήθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030», μέσω της οποίας, ο Δήμος θα αποκτήσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά εργαλεία, όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.Το Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» υπέγραψαν 21 ελληνικοί Δήμοι με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, του Αναπληρωτή Γεν. Δ/ντή της Γεν. Δ/νσης Κινητικότητας & Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Move) και Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Αποστολής «Mission Board 100 Climate Neutral Cities by 2030», Matthew Baldwin, μελών της Αποστολής της ΕΕ, του ΥΠΕΝ και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και η αντιδήμαρχος Ενέργειας Ελένη Ιντζεπελίδου.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ανακάμπτοντας ταυτόχρονα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας συμμετέχουν οι εξής 21 Δήμοι:

Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καλαμαριάς, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Κοζάνης, Μυτιλήνης, Τρικκαίων, καθώς και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, με τους Δήμους – μέλη: Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον, Κορυδαλλός, Περιστέρι, Πετρούπολη, Φυλή, Χαϊδάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου