ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-0: Πέταξε άλλους 2 βαθμούς ο ΑΟΞ στα Πηγάδια και παρέμεινε στην 3η θέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η Ξάνθη γκέλαρε στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον του Πανσερραϊκού. Η θρακιώτικη ομάδα που προερχόταν από το θριαμβευτικό 5-2 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, δεν κατάφερε στο ίδιο γήπεδο να βάλει γκολ απέναντι στα «λιοντάρια». Η ομάδα του Ζόραν Βούλιτς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά «κόλλησε» και απέτυχε να κατακτήσει το τρίποντο. Στο 90'+7' ο Μονρόουζ έκανε κοντινή κεφαλιά για το buzzer beater, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Καβουσάκης.

Η Ξάνθη είναι στην 3η θέση με 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες, στο -7 από την πρωτοπόρο Βέροια, στο -4 από τη δεύτερη ΑΕΛ η οποία έχει αγώνα περισσότερο.

Ο Πανσερραϊκός έφτασε τους 13 βαθμούς και είναι στη 14η θέση, με 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κεφαλά στο 90'.

Την κίτρινη κάρτα για τον ΑΟΞ αντίκρισαν οι Μπάτζιος, Ιμπραΐμι, και για τον Πανσερραΐκό οι Καβουσάκης, Ζέρης, Καραμπέρης και Κανίς, ενώ απευθείας κόκκινη πήρε ο Κεφαλάς στο τέλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης με α’ βοηθό τον Κώστα Πραχάλη, β’ βοηθό τον Αλέξανδρο Μπαλιάκα της ΕΠΣ Κοζάνης, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

Ξάνθη (Βούλιτς): Ίτσο, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Ιμπραΐμι (63′ Μονρόουζ), Γκινσάρι (46′ Γκάβριτς), Διαμαντόπουλος (63′ Αλί Μπάμπα), Γκόμεζ, Τζανακάκης (78′ Ουνγιαλίδης), Τσέλιος (78′ Κρητικός), Δόρης, Δεληγιαννίδης.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Ζέρης, Καραμπέρης (59′ Μαρκιόνι), Κρητικός, Κόντσι (59′ Ντίαζ), Ανάκογλου (67′ Παπαβασιλείου), Κανίς, Κεφαλάς, Πίντο, Καρασαλίδης, Μέσσι (81′ Φουάσης).

ΠΑΟΚ Β'-Καβάλα 1-1

H Καβάλα άντεξε με τον ΠΑΟΚ Β και απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 σε εξ αναβολής ματς της Super League 2.

Ο ΠΑΟΚ Β προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη, αφού έμεινε ισόπαλος με 1-1 με την Καβάλα, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, που δεν διεκδίκησε «δάφνες» ποιότητας.

Παιχνίδι με δύναμη και ελάχιστες φάσεις είχε το «μενού» του πρώτου ημιχρόνου, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Β και Καβάλα, με τον δυνατό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Οι καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού, με το γκολ της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία να έρχεται μέσα από τη μαχητικότητα του Βασίλη Γκορντεζιάνι.

Ο νεαρός φορ του Δικεφάλου βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, και παρότι βρέθηκε ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές των Αργοναυτών κατάφερε να απελευθερωθεί και να βρεθεί στη μεγάλη περιοχή, γυρνώντας τη μπάλα στον επερχόμενο Τζίμα, που πλάσαρε σωστά για το 1-0 στο 21′.

Ο Οκάν Σουλεϊμάν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των «ασπρόμαυρων» με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, δύο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, γράφοντας το 1-1 στο 39′.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αλλά ο ρυθμός δεν φάνηκε να αλλάζει, σε σχέση με τα πεπραγμένα του πρώτου μέρους.

Δείγμα της εικόνας του δεύτερου μέρους είναι ότι η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια αυτού ήρθε στο 72′, με τον Τζίμα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά τον τερματοφύλακα της Καβάλας, Κυρίτση, να κρατάει το 1-1.

Όσο περνούσε η ώρα και οι φάσεις δεν ερχόντουσαν, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπουργάνης, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Μανωλιούδης, Τσοπούρογλου, Γιαξής, Σαλαμούρας (82′ Μελετίδης), Χατζηστραβός (52′ λ.τ Γρόσδης), Τάχατος (73′ Φασίδης), Τζίμας (82′ Σπυρίδης), Γκορντεζιάνι.

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Σπάσιτς, Καραγιάννης, Μουσίγια (57′ Χοσέινπουρ), Ρέτσος, Οκάν (78′ Αμούρ), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

ΑΟ Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Νίκη-οξυγόνο πήρε σήμερα (9/2) ο Ολυμπιακός Βόλου στα εξ' αναβολής ματς του Βορείου Ομίλου της Super League 2, καθώς κέρδισε (2-1) στα Τρίκαλα και πλησίασε τη ζώνη της παραμονής. Η Ξάνθη από την πλευρά της παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Πανσερραϊκό που εκείνος απέσπασε έναν «πολύτιμο» βαθμό ενώ για τους γηπεδούχους το αποτέλεσμα ήταν σαν... ήττα.

Σκόρερ: 30′ Ευθυμίου σουτ – 28′ Ντιαμπί σουτ, 68′ Ξύδας κεφ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι, επικρατώντας με 1-2 του ΑΟ Τρίκαλα. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα άνοιξε το σκορ στο 28' με σουτ του Ντιαμπί από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο ΑΟ Τρίκαλα ισοφάρισε με προβολή του Ευθυμίου ύστερα από γέμισμα του Ριζογιάννη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα για δεύτερη φορά, στο 68', με κεφαλιά του Ξυδά στο δεύτερο δοκάρι. Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι απέτυχαν να παραβιάσουν την εστία του Ξενοδόχοφ και οι Θεσσαλοί έφυγαν από τα Τρίκαλα με το «διπλό». Αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα (μετρά και τέσσερις ισοπαλίες, οκτώ ήττες). Ο ΑΟΤ είναι 11ος με απολογισμό τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες. Το γήπεδο είχε ελάχιστο κόσμο, καθώς η τιμή του εισιτηρίου ήταν 20 ευρώ.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Τίμος Καβακάς): Αγριμάκης, Σανδαβέλης, Κεχαγιάς, Σανδραβέλης, Νιάρος, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος (73' Μυλόπουλος), Χειρίτραντας, Πέλκας, Ευθυμίου, Ελευθεριάδης (80' Αουντίνο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βασίλης Βούζας): Ξενοδόχωφ, Ντιαμπί (86' Χατζής), Ντος Σάντος (67' Σιαφά), Μανάφοφ (67' Σέζαρ), Γραικός, Βερνάρδος, Κουντουριώτης (56' Ξυδάς), Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης, Στάμου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • ΠΑΟΚ Β'-Καβάλα 1-1
  • Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
  • Ξάνθη-Πανσερραϊκός 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέροια 36 (15 ματς)

2. ΑΕΛ 33 (16 ματς)

3. Ξάνθη 29 (15 ματς)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 25 (12 ματς)

5. Ολυμπιακός Β' 25 (16 ματς)

6. Νίκη Βόλου 23 (16 ματς)

7. Αλμωπός Αριδαίας 21 (16 ματς)

8. Ηρακλής 20 (14 ματς)

9. ΠΑΟΚ Β' 19 (14 ματς)

10. Θεσπρωτός 18 (16 ματς)

11. Τρίκαλα 16 (15 ματς)

12. Απόλλων Πόντου 16 (15 ματς)

13. Πιερικός 15 (16 ματς)

14. Απόλλων Λάρισας 13 (16 ματς)

16. Ολυμπιακός Βόλου 13 (15 ματς)

15. Πανσερραϊκός 13 (15 ματς)

17. Καβάλα 10 (15 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.

*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)

Σάββατο 12/2

  • Αλμωπός Αριδαίας - Βέροια 14.45

Κυριακή 13/2

  • ΑΟ Τρίκαλα - Απόλλων Λάρισας 14.45
  • ΠΑΟΚ Β - Ολυμπιακός Β 14.45
  • Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός 14.45
  • Νίκη Βόλου - Ηρακλής 14.45
  • Καβάλα - Απόλλων Πόντου 14.45
  • Θεσπρωτός - Αναγέννηση Καρδίτσας 14.45
  • Ξάνθη - Πιερικός 17.00

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου