Tριάντα Εβρίτες στο Καστελόριζο για τον Σταυρό των Θεοφανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μια ομάδα από την Ορεστιάδα οι Χειμερινοί Κολυμβητές κάνουν  πράξη την ιδέα και κατηφορίζουν για τα Θεοφάνια στο Καστελόριζο.

Η περσινή πρόταση φέτος γίνεται πράξη και βρίσκει ανταπόκριση και στήριξη από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τριάντα κολυμβητές θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων για να συμμετέχουν «στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού θέλοντας να στηρίξουν τους ακρίτες της περιοχής, θέλοντας σαν ενώσουν τα δεξιά σύνορα της Ελλάδας» όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ένας από τους εκπροσώπους τους, ο Δημήτρης Παναγιωτουδης.

Ήδη όπως ανέφερε έχουν κινητοποιηθεί αρκετοί φορείς για την υποδοχή και την φιλοξενία τους όπως η Εκκλησία και Δήμος ενώ γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία προσφέρει δωρεάν τα δρομολόγια της εκείνη τη μέρα από τα γύρω νησιά σε όποιον πολίτη επιθυμεί να μεταφερθεί στο Καστελόριζο για να συμμετέχει στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Τους τριάντα Εβρίτες που θα βουτήξουν στα νερά της ακριτικής αυτής περιοχής θα πλαισιώσουν και άλλοι πολίτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου όλοι μαζί συμβολικά με την συνοδεία Ελληνικής σημαίας, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα για το Καστελόριζο θα βουτήξουν στα νερά.

Ήταν ένα όνειρο ζωής που γίνεται πράξη όπως ανέφερε ο κ Παναγιωτουδης «αφήνουμε φέτος το Φανάρι, την Τρίγλια και άλλες τοποθεσίες που συμμετείχαμε για την ρίψη του Σταυρού και από τις χαμηλές θερμοκρασίες (βούτηξαν με -14 βαθμούς πριν 8 χρόνια στο Φανάρι) πάμε  στις καλοκαιρινές.»

Η αποστολή αναχωρεί για το ακριτικό νησί την Τρίτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου