Η Τουρκία με δύο NAVTEX «κλειδώνει» το Αιγαίο- H πρώτη αφορά το Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και βόρεια της Λήμνου (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο για ένα περίπου χρόνο για να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό ασκήσεις με πυρά!

Έτσι, η Άγκυρα δείχνει τις προθέσεις της έναντι της Αθήνας για το νέο έτος που έρχεται, ενώ η ελληνική πλευρά συνεχίζει να πιστεύει στην συνέχιση των ανούσιων διερευνητικών επαφών.

Συγκεκριμένα, η υδρογραφική υπηρεσία της Σμύρνης εξέδωσε δύο NAVTEX και «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή στο Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και βόρεια της Λήμνου, καθώς επίσης θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, προβλέπεται η διεξαγωγή ασκήσεων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, διάρκειας έξι μηνών, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως τις 14 Ιουνίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Εξαίρεση αποτελούν τα Σαββατοκύριακα, οι εθνικές εορτές και οι ακόλουθες ημερομηνίες: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 22-25 Απριλίου, 1 Μαΐου, 13 Ιουνίου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου, 24-26 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου