Αλεξανδρούπολη: Αθλητές τρέχουν στο «Frozen Lake 2022» για καλό σκοπό

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αθλητές και από την Αλεξανδρούπολη πήραν την απόφαση να τρέξουν σε σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον κοντά στη Δράμα, για καλό σκοπό!

Συγκεκριμένα και Αλεξανδρουπολίτες συμμετέχουν στον αγώνα «Frozen Lake 2022» που γίνεται στη Λίμνη Λευκογείων, στη Δράμα με κύριο στόχο να ενισχύσουν μ’ αυτόν τον τρόπο τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

Το ρολόι έδειχνε 11 το πρωί, όταν οι περίπου 200 αθλητές του αγώνα «Frozen Lake 2022» μπήκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να διασχίσουν 15χλμ σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον!

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πεζοπορικός Σύλλογος Νευροκοπίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου και, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Τσέρνιος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ο σκοπός του είναι φιλανθρωπικός. Γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο σεισμοπλήκτων Αρκαλοχωρίου Κρήτης «Η Ελπίδα» ώστε να διατεθούν στοχευμένα τα έσοδα στους ανθρώπους της περιοχής που δοκιμάστηκαν από τον Εγκέλαδο.

Περίπου 200 αθλητές, από 13 έως 73 ετών, μπήκαν στη γραμμή της εκκίνησης προκειμένου να ενισχύσουν τον σκοπό της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

«Θέλουμε ν’ αναδείξουμε, παράλληλα, την ομορφιά της τεχνητής λίμνης Λευκογείων», ανέφερε ο κ. Τσέρνιος, εξηγώντας πως απ’ αυτή τη λίμνη αρδεύονται οι καλλιέργειες της περίφημης πατάτας Νευροκοπίου, η οποία έχει την τιμητική της στον αγώνα, με σούπες και βραστές πατάτες με αλάτι για τους αθλητές.

Ο αγώνας διεξάγεται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που επιτάσσουν οι συνθήκες του κορονοϊού, τα οποία δεν αποθάρρυναν, ωστόσο, όλους όσοι θέλησαν να συμμετάσχουν προάγοντας το κοινωνικό πρόσημο της διοργάνωσης. «Έχουμε αθλητές από όλη τη βόρεια Ελλάδα -Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές- από Αθήνα, από Σάμο και Κέρκυρα», εξήγησε ο κ. Τσέρνιος.

Τα έπαθλα και τα αναμνηστικά, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας, ενώ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Πηγή:e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου