Μητρόπολη Ξάνθης: Κανονικά ο Αγιασμός των Υδάτων στον Κόσυνθο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός σε σπίτια και επιχειρήσεις

   Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» που βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, δεν θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων ενώ παράλληλα ενημερώνει ότι οι πιστοί, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, θα μπορούν να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τον Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων». Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

  «Όπως καλά γνωρίζουμε η επιδημία του COVID-19, και μάλιστα της μετάλλαξης «Όμικρον», βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας. Η τοπική μας Εκκλησία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μεταλλάξεως λαμβάνει τα κάτωθι μέτρα κατά την περίοδο της εορτής των Θεοφανείων:

  α. Ο Αγιασμός των Υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

  β. Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ καθ’ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.

  γ. Αντ’ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων»». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου