Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ με το Νίκο Δένδια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Άλλος ένας… υψηλός προσκεκλημένος θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Κατά την επίσκεψη του, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος ως επίτιμος δημότης πλέον της Αλεξανδρούπολης θα τον υποδεχθεί ως… οικοδεσπότης.

Αν και για λόγους ασφαλείας δεν διέρρευσαν περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη επίσκεψη και τον σκοπό της, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο υπουργοί θα βρεθούν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, που έχει πλέον αποκτήσει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ μπορεί να έχει σχέση με πιθανές επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή, ενώ άλλες θέλουν να έχει απλά επιλεγεί η Αλεξανδρούπολη ως έδρα των συνομιλιών και συζητήσεων με το Νίκο Δένδια για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να τις αναπτύσσει όλο και περισσότερο σε πάρα πολλούς τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου