Μείωση του ΦΠΑ βασικά είδη αποφασίζει άμεσα το υπουργείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε την Τετάρτη ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, ενώ τόνισε πως επί τάπητος έχει τεθεί και το ζήτημα της επαναφοράς της άδειας ειδικού σκοπού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε εκτενώς στην ενεργειακή κρίση που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση προωθεί και νέες παρεμβάσεις, για να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων. «Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις. Αυτό έχει τις συνέπειές του και για τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάναμε παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή (400 εκατ. για στήριξη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος), παρακολουθούμε το φαινόμενο για τις ανατιμήσεις που αναμένονται και εξετάζουμε μια σειρά παρεμβάσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και έκανε λόγο για νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

Ωστόσο σημείωσε πως «η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση, η πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να γίνονται σύντομα.

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα.

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε μείωση ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων για να αναχαιτιστεί το πληθωριστικό κύμα

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αφήσει ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων για την αναχαίτιση της ακρίβειας.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται υπό διερεύνηση προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση δια της φοροελάφρυνσης σε ορισμένα είδη προϊόντων και να αναχαιτιστεί το πληθωριστικό κύμα που βιώνει η χώρα.

«Έχουμε βάλει μια άσκηση στο καλάθι της νοικοκυράς για να δούμε πού πρόκειται να κυμανθεί τους επόμενους μήνες. Δουλεύουμε για να δούμε πού πρόκειται να έχουμε το επόμενο διάστημα λογικά τις μεγαλύτερες αυξήσεις για να δούμε και αυτό το θέμα, αν γίνεται δια της φορολογίας να παρέμβουμε σε ορισμένα είδη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτό το αναπόφευκτο πληθωριστικό κύμα. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για αυτό το μέτρο, αν δούμε ότι οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ελέγξουμε το κύμα της ακρίβειας. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι πάνω από αυτό το θέμα, όπως σε όλα. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν μόνο του και κανέναν στην τύχη του… Κάνουμε την άσκηση για το καλάθι της νοικοκυράς για να εξετάσουμε τα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε, για να το κάνουμε αυτό λιγότερο οδυνηρό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα είναι δύσκολοι στον τομέα της ακρίβειας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου