Με πεσμένη ψυχολογία ξεκινάνε τις χειμερινές εκπτώσεις τα τοπικά καταστήματα Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

  • Τη Δευτέρα η επίσημη πρεμιέρα τους
  • Ανοιχτή η αγορά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 16 Ιανουαρίου

Ευθύμης Μίλκογλου:

«Μετά την αντικειμενικά μεγάλη πτώση του εορταστικού τζίρου διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αγορά θα ανακάμψει»

 Σε πείσμα των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού και εν μέσω αυξημένων ελέγχων κατά της διασποράς του, αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις ανά την Ελλάδα.

  Οι χειμωνιάτικες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα θα διαρκέσουν ως τις 28 Φεβρουαρίου, όπως κάθε χρόνο.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), που εκπροσωπεί τις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής (περιλαμβανομένων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ), την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

  Η αγορά ευελπιστεί ότι παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που θέτει η μετάλλαξη Όμικρον, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ικανοποιητικά, σε αντίθεση με πέρυσι που πρόλαβε μόνο μερικές ημέρες πριν την επιβολή λόκνταουν.

  Στοίχημα για τη λιανική θα είναι και η παροχή ουσιαστικών εκπτώσεων και η καταγραφή αξιόλογου τζίρου σε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού, με το διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά να πλήττεται από πολλές πλευρές.

  Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, «αν και είμαστε προετοιμασμένοι για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων -των βασικών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα- έχουμε αρκετά πεσμένη ψυχολογία, καθώς αντικειμενικά μεγάλη ήταν η πτώση του εορταστικού τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Βέβαια, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι επικείμενες εκπτώσεις θα μπορέσουν τελικά να τονώσουν την καταναλωτική κίνηση. Όλα θα εξαρτηθούν από την ψυχολογία του κόσμου. Δυστυχώς, τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, λειτουργούν αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών».

  Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις για να ψωνίσει τα αγαθά που έχει ανάγκη, κάτι που εύλογα δημιουργεί προσδοκίες σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις για ανάκαμψη της αγοράς.

  Ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Ε. Μίλκογλου, όπως είθισται όλα αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα καταστήματα της εγχώριας αγοράς θα ξεκινήσουν ανεπίσημα μειώσεις στα προϊόντα τους πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

  Ο ίδιος ευελπιστεί στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από τους καταναλωτές, κάνοντας λόγο για κυκλική οικονομία, χωρίς βέβαια να παραβλέπει αστάθμητους παράγοντες, όπως είναι ο καιρός, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες οι οποίες σε συνδυασμό με την πεσμένη ψυχολογία του κόσμου αποτελούν τον χειρότερο εχθρό της αγοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου