Το Σουφλί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ως ένας απ’ τους καλύτερους προορισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αναρτήθηκε πλέον αυτές τις ημέρες ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο δήμος Σουφλίου ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς!

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα, πολύ θετικά αποτελέσματα της ανακήρυξης του ως “Best Tourism Village” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την Πέμπτη 2/12/2021 στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Εκεί η πρόταση και η υποψηφιότητα του διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 170 συμμετοχές από 75 χώρες του κόσμου, χαρίζοντας στον δήμο Σουφλίου παγκόσμια καταξίωση!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Π.Ο.Τ σχολιάζει χαρακτηριστικά:

“Το Σουφλί είναι ο μόνος οικισμός στην Ευρώπη που διατηρεί και υποστηρίζει δραστηριότητες που συνδέονται με την οικονομία του μεταξιού”.

Υπάρχουν μάλιστα φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ για την περιοχή του Σουφλίου, καθώς και πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να την επισκεφθούν και φυσικά όταν κάτι τέτοιο προβάλλεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αποτελεί μια δωρεάν διαφήμιση σε εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον Πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Το Σουφλί εισέρχεται έτσι στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και με τον τρόπο αυτό έχει την ξεχωριστή δυνατότητα να προβάλει και να αξιοποιήσει όλα εκείνα που συνιστούν τη διαχρονική του μοναδικότητα: πρώτα από όλα το δίπολο με το οποίο ξεχωρίζει στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, από τη μία το προστατευόμενο από τις διεθνείς συνθήκες  Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου με τη θαυμάσια, μοναδική του βιοποικιλότητα και από την άλλη το Σουφλί, η απανταχού γνωστή πόλη του μεταξιού, της οποίας ολόκληρη η οικονομία μένει ζωντανή, από τους μωρεώνες έως την επεξεργασία και την προώθηση των περίφημων σουφλιώτικων μεταξωτών, αλλά και την αρχιτεκτονική των κουκουλόσπιτων, που διαμορφώνει ένα αστικό τοπίο τόσο διαφορετικό από κάθε άλλον οικισμό, με αιχμή του δόρατος το εργοστάσιο Τζίβρε και τα μουσεία του μεταξιού.

Πηγή:evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου