Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Για τα «νέα» πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών ΑΜΘ ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Καλή Χρονιά, με υγεία, αγωνιστική αισιοδοξία και δύναμη!

Γιατί θα μας χρειαστούν όλα, ώστε να ανταπεξέλθουμε για άλλη μια φορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη με:

  • –  περίπου 50.000 κρούσματα ημερησίως,
  • – χωρίς αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αντίθετα με αύξηση λόγω των συγχωνεύσεων που εφάρμοσε το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας
  • – με τα ίδια ουσιαστικά πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης» του ιού μιας και διατηρείται η απαράδεκτη πρόβλεψη του 50%+1 για να κλείσει το τμήμα, με πολλούς μαθητές να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό στους συμμαθητές και στους γονείς τους. Κάπως έτσι το διάστημα πριν τις γιορτές νόσησαν περίπου 6.000 μαθητές στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης σε ένα σύνολο 2000 σχολικών τμημάτων (σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης).
  • – χωρίς ακόμα να έχει εξαπλωθεί στην περιοχή μας η ιδιαιτέρως μεταδοτική (σύμφωνα με τους επιστήμονες) μετάλλαξη Όμικρον.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις γονέων να οργανώσουν πρωτοβουλίες και να προτάξουν τα δίκαια και επίκαιρα αιτήματα που έχει εκφράσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και δύο χρόνια:

  • για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για την πρόσληψη εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας το οποίο είναι πολύ λιγότερο από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Για ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • για σταθερά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test. Δωρεάν μοριακά τεστ και μάσκες υψηλής προστασίας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για τη διενέργεια τεστ σε –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, ειδικά στις περιοχές, που δεν υπάρχουν μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ή στις πόλεις που υπάρχουν ελάχιστα κλιμάκια και μόνο για λίγες ώρες, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των ατελείωτων ουρών που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα.
  • καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, προσθήκη επιπλέον δρομολογίων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις μεταφορές των μαθητών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ

Αλεξανδρούπολη, 6/1/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου