Κακοκαιρία: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» – Επιδείνωση από απόψε

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα. Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τις επόμενες μέρες τη χώρα. Πότε θα πέσουν χιόνια στην Αττική.

Βροχερός καιρός και κατά τόπους συννεφιές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού από σήμερα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα. Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» έρχεται, σύμφωνα τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, φέρνει και πάλι τον χειμώνα στην Ελλάδα, μετά το ανοιξιάτικο «διάλειμμα» με τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι διαδοχικές κακοκαιρίες που θα φέρουν αρκετές βροχές στα πεδινά, αλλά και πολλά χιόνια στα βουνά, εκτιμά ο μετεωρολόγος του OPEN, ενώ έκανε και την πρώτη πρόβλεψη για τα πρώτα χιόνια του 2022 στην Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ο χειμώνας θα μας δείξει «για τα καλά τα δόντια του με πολύ κρύο και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και πολύ χαμηλά. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα βλέπαμε τα χιόνια να “χτυπούν” την πόρτα και της Αττικής μιας και υπάρχουν ενδείξεις ο Αζορικός αντικυκλώνας να συνδυάζεται με τον Σιβηρικό οδηγώντας το πολύ κρύο προς την περιοχή μας».


Στην τελευταία του πρόγνωση σήμερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από σήμερα Παρασκευή 7/1 με βροχές αρχικά στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων.

Αρχικά, από τις επόμενες ώρες αναμένουμε από την περιοχή της Ιταλίας το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ από την νέα εβδομάδα ένα δεύτερο κύμα θα σαρώσει τη χώρα μας με τα στοιχεία να δείχνουν ότι θα είναι σφοδρότερο και ικανό να δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου