Τι συμβαίνει με τον Ιβάν Σαββίδη και την "εξαφάνισή" του...; Τον αναζητούσαν οι "διεθνείς" αρχές; Έχει προβλήματα υγειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

  

Η «εξαφάνιση» του Ιβάν, τα «σήματα» διεθνών αρχών και οι φήμες για πώληση ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς και Πόρτο Καρράς!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η «εξαφάνιση» του Ιβάν Σαββίδη, εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοιού μέχρι και τις μέρες μας, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό που αναπόφευκτα δίνει τροφή σε φήμες και σενάρια «συνωμοσίας»!

Το γεγονός είναι πως στην Ελλάδα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν τον έχει δει κανείς με τα μάτια του. Ελέχθη υπό τη μορφή διαρροής ότι δήθεν ήταν εγκατεστημένος στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής και μάλιστα σε απομονωμένη βίλα για να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο. Ωστόσο, ούτε πελάτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος τον είδαν, ούτε καν εργαζόμενοι…

Το Ροστόφ, το ζήτημα υγείας, η σύγκρουση με την κεντρική εξουσία και η εκδοχή της Ελβετίας!

Στα teleconferences με στελέχη των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα (και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), εμφανίζεται με ένα μονότονο σκηνικό πίσω του που δεν σου αφήνει περιθώριο να αντιληφθείς που θα μπορούσε να βρίσκεται ο Ρώσος επιχειρηματίας, την ώρα που οι φήμες οργιάζουν ότι είτε βρίσκεται στο Ροστόφ λόγω θέματος υγείας, είτε ότι είναι εγκλωβισμένος στη Ρωσία λόγω ανοιχτών πολιτικών και επιχειρηματικών ζητημάτων με την κεντρική εξουσία, είτε ακόμη ότι είναι εγκατεστημένος σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πχ Ελβετία, για δικούς του λόγους!

Οι φήμες για «σήματα» διεθνών αρχών!

Υπήρξε ακόμη μια φημολογία που σερνόταν, χωρίς να επιβεβαιώνεται αρμοδίως, ότι διάφορες διεθνείς αρχές αναζητούσαν τα ίχνη του και μάλιστα ότι υπήρξαν σχετικά «σήματα» και προς τις ελληνικές αρχές!!!

Το γεγονός είναι, πέραν της φημολογίας που δικαιολογημένα σε τέτοιες περιπτώσεις οργιάζει, η «εξαφάνιση» Σαββίδη αποτελεί θέμα συζήτησης στην εγχώρια ελίτ του χρήματος και στην κεντρική εξουσία!

Η σεναριολογία για πώληση ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς και Πόρτο Καράς! Και του Open

Το τελευταίο διάστημα πάντως έχει αναπτυχθεί μια σεναριολογία ότι ο Ιβάν Σαββίδης αναζητεί αγοραστές για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εμβληματικό ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και το περίφημο Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική!

Ενώ αντιστοίχως ακούστηκε ότι πρόθεση του είναι η αποχώρηση από τα media, όπως για παράδειγμα ο τηλεοπτικός σταθμός Open για τον οποίο λέγεται ότι αναζητούνται αγοραστές, χωρίς ωστόσο να έχει εκφραστεί οποιοδήποτε ενδιαφέρον.

Η επιστροφή Ιβάν, τα βαφτίσια των Στέγγων και οι μαϊντανοί!

Τον «ψάχνουν» οι Γάλλοι, τον κοιτάνε με μισό μάτι οι Αμερικανοί …

Και επί του προκειμένου είναι επίσης βέβαιον, πως οι Γάλλοι συνέταιροι του στον ΟΛΘ τον αναζητούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εναγωνίως, αρνούμενοι να συζητήσουν με οποιονδήποτε άλλον εκ των συνεργατών του, ούτε ακόμη με τον Αρτούρ Νταβιτιάν, τον έμπιστο εκπρόσωπο των συμφερόντων Σαββίδη στη χώρα μας.

Και είναι επίσης γεγονός, πως η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα μας δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την επιχειρηματική – επεκτατική διείσδυση Σαββίδη στη χώρα μας, ειδικά όσον αφορά τις υποδομές και ειδικότερα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η φημολογία για ενδιαφέρον από Χόλτερμαν και Μυτιληναίο που δεν επιβεβαιώνεται…

Υπό αυτό το πρίσμα, τα σενάρια τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν ότι πωλούνται ΟΛΘ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ και ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και ως δήθεν ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα και ο όμιλος Μυτιληναίου!

Η αλήθεια είναι πως «παζάρι», διαπραγμάτευση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα «ασημικά» του Σαββίδη στη χώρα μας δεν έχει προκύψει! Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα προκύψει στο μέλλον.

Οι συναντήσεις του Ολλανδού μεγιστάνα με Κυρ. Μητσοτάκη και με Ευαγγ. Μυτιληναίο

Το όνομα του Χένρι Χόλτερμαν, του Ολλανδού μεγιστάνα και μεγαλομετόχου του Ελλάκτωρα προέκυψε μετά την τελευταία επίσκεψη του στην Ελλάδα όταν και συνευρέθη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στα γραφεία της εταιρίας του. Προφανώς ο συνδυασμός αυτός προκάλεσε τη σχετική σεναριολογία, υπό την λογική ότι ο Ολλανδός δεσμεύτηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη για πραγματοποίηση επενδύσεων, ενώ ο Ευαγγ. Μυτιληναίος φερόταν, λόγω καλών σχέσεων με τον Ρώσο επιχειρηματία, ως το πρώτο φαβορί για να αναλάβει το έργο του προβλήτα 6 του ΟΛΘ, προϋπολογισμού περίπου 200 εκατ. ευρώ!

Έτσι, εξυφάνθηκε μια πλοκή σεναρίου ότι Ολλανδός και Μυτιληναίος από κοινού «χτυπούν» τα περιουσιακά στοιχεία του εξαφανισμένου Ιβάν, που με βάση το σενάριο αυτό βρίσκεται στη φάση της αποεπένδυσης από τη χώρα μας.

Οι 8 «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με το πού βρίσκεται και τι τρέχει με τον Ρώσο επιχειρηματία

Στο μεταξύ η φημολογία δίνει και παίρνει χωρίς φυσικά να επιβεβαιώνεται αρμοδίως:

– Πρώτον, ότι βρίσκεται στο Ροστόφ εγκλωβισμένος αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την κεντρική εξουσία, η οποία πριμοδότησε την κατασκευή ανταγωνιστικού αεροδρομίου στην περιοχή.

– Δεύτερον, ότι βρίσκεται στην Ελβετία ή αλλού και για λόγους που εκείνος γνωρίζει δεν έρχεται στην Ελλάδα.

– Τρίτον, ότι έχει εγκατασταθεί σε απομονωμένη βίλα στο Πόρτο Καρράς όπου όμως δεν τον έχει δει κανείς, ούτε καν εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

– Τέταρτον, ότι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και την ώρα τούτη βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης!

– Πέμπτον, ότι διεθνείς αρχές με τρία σήματα που έχουν αποστείλει σχετικά, έχουν ζητήσει πληροφορίες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών!

– Έκτον, ότι οι Αμερικανοί -γενικώς- όντες δυσαρεστημένοι με την απόκτηση υποδομών στην Ελλάδα έχουν ζητήσει την πώληση από τον Σαββίδη των μετοχών του ΟΛΘ, όπου ελέγχει το 67%!

– Έβδομον, οι Γάλλοι συνέταιροι του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν, προσπαθώντας να επιλύσουν κρίσιμα ζητήματα!

– Όγδοον, ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτορα και ο όμιλος Μυτιληναίου από κοινού βρίσκονται σε συζητήσεις για να αποκτήσουν τα «ασημικά» του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα και ειδικότερα τον ΟΛΘ, το Μακεδονία Παλλάς και το Πόρτο Καρράς! Εξέλιξη που δεν επιβεβαιώνεται, παρά την φημολογία και αντιθέτως διαψεύδεται αρμοδίως!

KLIK MONITOR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου