Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο κλάδος νυχτερινής διασκέδασης στην Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια

  •  Μετά την απαγόρευση μουσικής και αλλαγή του ωραρίου
  • Έντονες αντιδράσεις για τα μέτρα από επαγγελματίες και εργαζόμενους

Αλέξης Θεοδωρίδης:

«Μας έχουν βάλει σε lockdown χωρίς να μας κλείσουνε…»

  Το «φρένο» που έχει μπει στη νυχτερινή διασκέδαση από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο εφαρμογής νέων μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στον κλάδο, ο οποίος σύμφωνα με τον κύριο Αλέξη Θεοδωρίδη, Αντιπρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης, μετρά τις πρώτες απώλειες σε πελάτες και οικονομικές απολαβές.

  «Είναι τεράστιο το πλήγμα για τη νυχτερινή διασκέδαση τα συγκεκριμένα μέτρα. Ουσιαστικά, είναι η «ταφόπλακα» του κλάδου εν καιρώ πανδημίας. Η απαγόρευση της μουσικής σε συνδυασμό με την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία για τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης. Αρχικά, άλλαξε τα σχέδια επιχειρήσεων και πελατών για την περίοδο της πρωτοχρονιάς. Ενώ, δηλαδή, περίμεναν αυτή την περίοδο για να καλύψουν κάποια από τα πάγια έξοδά τους, τελικά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να δουλέψουν, όπως σχεδίαζαν. Από εκεί και πέρα, η πτώση που καταγράφει ο κλάδος είναι τεράστια, γιατί νυχτερινή διασκέδαση χωρίς μουσική και με χρονικούς περιορισμούς δεν γίνεται. Μας έχουν βάλει σε lockdown χωρίς να μας κλείσουνε…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ.Α. Θεοδωρίδης, σχετικά με τα νέα δεδομένα στον κλάδο που εκπροσωπεί.

  Παράλληλα, ο ίδιος μεταφέρει την απογοήτευση που υπάρχει στους επαγγελματίες, λόγω της στάσης που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στον κλάδο, καθώς δεν υπάρχουν μέτρα στήριξης πέραν των αναστολών εργασίας για κάποιους εργαζόμενους που, οπωσδήποτε, δεν αναμένεται να σώσουν τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

  «Είναι αδιανόητο να αποφασίζουν μέτρα τα οποία περιορίζουν τα έσοδα των επιχειρήσεων ενός κλάδου χωρίς ταυτόχρονα να λαμβάνονται μέτρα στήριξης που θα επιτρέψουν την επιβίωσή τους. Άλλωστε, όσον αφορά τις αναστολές εργασίας για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, πρέπει να σημειωθεί πως ο κλάδος νυχτερινής διασκέδασης στην Ξάνθη λειτουργεί με λίγο προσωπικό, έτσι κι αλλιώς. Επομένως, είναι ένα μέτρο που δεν βοηθάει την επιχείρηση αυτή καθ’ αυτή. Ήδη, κάποιες τοπικές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να μην λειτουργούν για την τρέχουσα χρονική περίοδο κι άγνωστο παραμένει, εάν τελικά ανοίξουν ή το κλείσιμο τους είναι οριστικό. Ενώ, δεν γνωρίζουμε, πόσοι ακόμη επαγγελματίες αποφασίσουν να κλείσουν τα καταστήματά τους το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η αβεβαιότητα που υπάρχει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις…» όπως συμπληρώνει ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου