Προβοκατόρικα νταηλίκια από Τούρκους σπουδαστές Στρατιωτικής Ακαδημίας! Κολυμπώντας στο.... Καστελλόριζο! Αφεριμ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μια ανάρτηση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο φαιδρότητας έκανε χθες το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, παρουσιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Χουλουσί Ακάρ ότι το Καστελλόριζο απέχει μόλις 1.950 μέτρα από τα τουρκικά παράλια και η κατάληψή του μπορεί να γίνει…κολυμπώντας.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου συνοδεύεται από ένα βίντεο, στο οποίο σπουδαστές Στρατιωτικής Ακαδημίας της Τουρκίας βουτούν στη θάλασσα και κολυμπούν μέχρι το νησί Τούζλα, που απέχει από τις τουρκικές ακτές ακριβώς όσο απέχει και το Καστελλόριζο. «Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο: 1.950 μέτρα! 

Ένας σπουδαστής της Στρατιωτικής Ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην Ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… 

Όταν λέμε “όχι” σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά», είπε ο Ακάρ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας. «Οι δόκιμοι, που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Ναυτικό Κολέγιο, κολύμπησαν μέχρι το νησί Τούζλα, το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από το λιμάνι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων προπονήσεων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας» αναφέρει η λεζάντα του βίντεο.

Στις τουρκικές προκλήσεις απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι λέει. Ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο αφού το δηλώνει. Όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου