Παράταση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου στα μέτρα – «Κλείδωσε» η απόφαση της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι ειδικοί κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση 

Την παράταση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού εισηγείται η επιτροπή των ειδικών για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου και επανεξέτασή τους ανά εβδομάδα, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

  • Ποια μέτρα ισχύουν τώρα
  • Θυμίζουμε πως τα μέτρα που ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου είναι:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου