Νέος ΠΡΟΕΔΡΟΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ! Με τον Τσέπελη κι ο Χάρης Διαφωνίδης, με αντιμισθία μόνο... 10.000 ευρώ ετησίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


-ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Έλα Θεοδωρακάκο στη Ξάνθη να «βραβεύσεις» τα... «τέκνα» σου Τσέπελη και Φανουράκη! Ρεκόρ όχι μόνο στις απευθείας αναθέσεις αλλά και στις «εξαγορές» δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις!!!

-ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΛΟΓΙΣΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ! 


Παραμονές Χριστουγέννων (22/12/2021) η απόφαση με την υπογραφή 6 μελών του  Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου μεταξύ των οποίων και αυτές των Χαράλαμπου Αντικουλάνη και Στράτου Σαρχόση!

Ούτε ένας, ούτε δυο... Αλλά συνολικά 7 δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, «εξαγοράστηκαν», είτε με θέσεις και αντιμισθίες, είτε με άλλου είδους παραγωγές, προκειμένου μια δημοτική παράταξη που στην ουσία εξέφραζε με δυσκολία 25% και είχε 10 δημοτικούς συμβούλους, χάρις στις γνωστές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου να τους  έχει αυξήσει στους 16 και 17  -οι περισσότεροι μάλιστα πολέμιοί της-

Δηλαδή με κάθε είδους παροχές, στην ουσία να «ενταχτούν» στην παράταξη του Δημάρχου Τσέπελη, ακόμη κι αν οι πλείστοι εξ’ αυτών που λίγους μήνες ΠΡΙΝ όχι μόνο τον θεωρούσαν ….«ανθέλληνα», άνθρωπο του  Προξενείου και του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης ή κατέθεταν ερωτήσεις για τις ….αντιμισθίες και απολαβές των Προέδρων, αντιδημάρχων, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών κλπ ή είχαν καταγγείλει τα «αλεσβιερίσια» με τις απευθείας αναθέσεις τους, τώρα να σφυρίζουν….ΔΑΓΚΩΤΑ και εν γνώσει τους μάλιστα ακόμη και τα «βοσκοτόπια» των Στάμων σε ΒΑΡΟΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!

Υπενθυμίζουμε ότι την επομένη των εκλογών, έγιναν Εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμαρχου Τσέπελη:

    1.Ο Χασάν Ογλού Φερτούν που επί τρία χρόνια ήταν αντιδήμαρχος του πρώην Δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών του Ιουνίου 2019 έτρεχε για την... παράταξή του, όχι φυσικά με το αζημίωτο...!!!! Πράγματα που ομολογούν ΤΩΡΑ πλέον και οι στενοί συνεργάτες του…

  2. Ο Ματθαίος Σαββίδης που προεκλογικά χαρακτήριζε.... «βαρίδια» τους Τσέπελη και «παρέα» και συνέχαιρε τον πρώην Δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπουλου που τους...απομάκρυνε!!!

 Με τον δεύτερο μάλιστα εκλεγέντα αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που ωστόσο εξελίχθηκε σε... Προεδρότερο του Τσέπελη ακόμη κι από τον Γιάννη Μπούτου.

Ακολούθησε η υποτιθέμενη «παραίτηση» παρωδία των «6» δημοτικών συμβούλων της παράταξης Παπαχρόνη όπου τελικά μόνο εις εξ’ αυτών παραιτήθηκε και  συγκεκριμένα ο γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος  με τον Παπαχρόνη υποτίθεται να γίνεται μέλος της κίνησης των «4», αλλά να ψηφίζει …. ΥΠΈΡ της αγοράς των «οικοπέδων-βοσκοτόπι» του Στάμου Τριμίτζιου, εν γνώσει του ότι «αυτά όχι μόνο ήταν υποθηκευμένα και τα πλήρωνε... ΧΡΥΣΟ ο Δήμος Ξάνθης, αλλά και ότι «υπάρχουν αδιάθετα οικόπεδα μέσα στο Δροσερό, πολύ πιο κατάλληλα και ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ για την ανέγερση γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών που έχει  ΚΡΙΘΕΙ ακατάλληλη για σχολείο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης!!! Αλλά και από το ΥΠΕΞ!!! .

Από κει και μετά ακολούθησαν:

  1.Η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της ΑΓΑΠΗΣ Σταμάτη Σταματιάδη που «διορίστηκε» από τον Δήμαρχο  Τσέπελη νέος Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (έμμισθη θέση). Και είναι μέλος και στην 3μελή Επίλυση Φορολογικών διαφορών Δήμου Ξάνθης με Πρόεδρο τον…Φανουράκη και μέλος-δημότη, την δικηγόρο του Τσέπελη στην παράταξή του!!! Ο

 2.Η ανάθεση από τον Δήμαρχο Τσέπελη στον δημοτικό σύμβουλου της ΑΓΑΠΗΣ Τσακιρίδη Αφεντούλη της θέσης του Προέδρου της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης  

3.Και η «συμφωνία» του με τον δημοσιογράφο και δημοτικό σύμβουλο της ΑΓΑΠΗΣ Χάρη Διαφωνίδη να αναλάβει Πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με αντιμισθία ….10.000 ευρώ ετησίως και παράλληλα να διαχειριστεί το ποσόν των 40.000 ευρώ για παραγωγές κλπ!!!! Σύνολο του προϋπολογισμού του Δημοτικού Ραδιόφωνου κάποτε ήθελε να κλείσει ο πρώην Δήμαρχος Λάκης Στυλιανίδης λόγω των υπέρογκων εξόδων του; Πάνω από 310.000 ευρώ!!!

Επισημαίνουμε για την ιστορία ότι ο Χάρης Διαφωνίδης ευθύς εξ’ αρχής ήταν με συνεχείς αναρτήσεις του κατά του «δίδυμου» Τσέπελη και Φανουράκη και γι’ αυτό το λόγο μάλιστα είπε «όχι» στην πίεση του θείου του Γιάννη Διαφωνίδη ιδρυτή και «αφεντικού» του «Εμπρός» που προεκλογικά τον καλούσε να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου Ξάνθης!

4.Μάλιστα για να μπορέσει να περάσει την αντιμισθία των 10.000 ευρώ για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο νυν Πρόεδρος και Δήμαρχος Τσέπελης, συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο στις 22/12/2021 για την ψήφιση του προϋπολογισμού προκειμένου να περάσει την αντιμισθία των 10.000 ευρώ για τον νέο Πρόεδρο αλλά και παροχής υπηρεσιών ύψους  42.150 ευρώ!!! Ενώ τα προηγούμενα έτη δεν υπήρχε αντιμισθία για τον Πρόεδρο!!!

Γενικό σύνολο εξόδων μόνο ….. 310.550 ευρώ!!!

Δείτε τους πίνακες και την ομόφωνη απόφαση  των 6 μελών του Δ.Σ. του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης που ήταν οι εξής:

Τσέπελης Εμμανουήλ, Αμβροσιάδης Παναγιώτης,. Αντικουλάνης Χαράλαμπος (είχε κατέβει υποψήφιος με τον Δημαρχόπουλου!), Μαυρίδου Παρασκευή (πήρε με απευθείας ανάθεση  4.137.52 από τον Πάνο Αμβροσιάδη) και Στράτος Σαρχόσης.

Απόντες από τα 11 μέλη του Δ.Σ. οι 5 και συγκεκριμένα οι  Χαράλαμπος Καϊτετζίδης, Τσολακίδης Τριαντάφυλλος, Τσορμπατζίδης Γεώργιος, Χαριτωνίδου και Φωτεινή Χατζόγλου!!!!!

Ποιος θα είναι ο νέος έμμισθος Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου; Μα  ο δημοσιογράφος και ψάλτης της  Μητρόπολης Ξάνθης Χάρης  Διαφωνίδης! 

( σ.σ. Αλήθεια, ο κραυγάζων επί Μιχάλη Λομβαρδέα για το ΥΨΗΛΟ κόστος του δημοτικού ραδιοφώνου Ιπποκράτης Καμαρίδης και ρωτούσε τον Ιούνιο του 2019 ποιοι «τρίτοι» χρυσοπληρώνονται  από το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα μας δώσει …τουλάχιστον …. ΤΩΡΑ την απάντηση;)

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Εμείς ρωτάμε ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

1.Αυτήν την Νέα  Δημοκρατία στηρίξαμε (σ.σ. Και απέναντι στο «καθεστώς» ΣΥΡΙΖΑ...) και ψηφίσαμε κύριε Πρωθυπουργέ; Της αλόγιστους ρεμούλας και των εκατοντάδων ΑΔΙΑΦΩΝΩΝ απευθείας αναθέσεων;

2.Θα ελεγχθούν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλες αυτές οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις του αντ ‘ατού αντιδήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη στο  Δήμο  Ξάνθης;

3.Θα ελεγχθούν τα χιλιάδες ευρώ που δίνονται σε έργα χωρίς καν... τεχνικές μελέτες από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης αλλά από το... γραφείο του Δημάρχου Ξανθης;

Και στο ρεζουμέ... Έλα Θεοδωρακάκο στη Ξάνθη να «βραβεύσεις» τα... «τέκνα» σου Τσέπελη και Φανουράκη! Που κατέχουν ρεκόρ! 

Όχι μόνο στις απευθείας αναθέσεις αλλά και στις «εξαγορές» δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις!!! Έναντι οικονομικών παροχών και θέσεων!!!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 18/22-12-2021 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ                                         

ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ                             

Πληροφορίες: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Ταχ.Δ/νση: Πλατεία Διοικητηρίου 1Α
                   671 33 ΞΑΝΘΗ
Τηλέφωνο: 25410 78641 -2

e-mail radio@radio899.gr                                                   

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

   Από το αριθμ. 12/22-12-2021 Πρακτικό Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας, Δήμου Ξάνθης

Αριθμ. Αποφ.  18

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ψήφιση Προϋπολογισμού 2022

Στην Ξάνθη σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης 09:00 και ώρα λήξης 14:00 συνήλθε στην 3η κατά σειρά (1η:313/14-12-2021, 2η: 318/16-12-2021) δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, ύστερα από την αριθμ. πρωτοκόλλου 319/20-12-2021 έγγραφη πρόσκληση του Αντιπροέδρου κ. Αμβροσιάδη Παναγιώτη που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο σε καθένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», την αριθμ.18318/13-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, την αριθμ.40/31-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114Α) παρ.3: «Αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω».

Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο 11 τακτικών μελών βρέθηκαν παρόντα 6 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:                                                                    ΑΠΟΝΤΕΣ:

  1. Τσέπελης Εμμανουήλ
  2. Αμβροσιάδης Παναγιώτης
  3. Αντικουλάνης Χαράλαμπος
  4. Κατσούλης Ιωάννης
  5. Μαυρίδου Παρασκευή
  6. Σαρχόσης Ευστράτιος
  1. Καϊτετζίδης Χαράλαμπος
  2. Τσολακίδης Τριαντάφυλλος
  3. Τσορμπατζίδης Γεώργιος
  4. Χαριτωνίδου Ειρήνη
  5. Χατζόγλου Φωτεινή

 

 

Στην συνεδρίαση τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον υπάλληλο της ΔΕΠΘΕ Φωτιάδη Κωνσταντίνο.

Ο Πρόεδρος αφού κήρυξε την έναρξη της δια περιφοράς συνεδρίασης και εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Δ.Σ την αρ. υπ. πρωτ. 108/14-12-2021 εισήγηση του Διευθυντή του Ρ/Σ και ότι σύμφωνα με τις παρ.1-3 του άρθρου 260 του ΔΚΚ, η διαχείριση των κοινωφελών επιχειρήσεων γίνεται σύμφωνα με ιδιαίτερο προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων και είναι ανεξάρτητη από την υπόλοιπη δημοτική ή κοινοτική διαχείριση. Το οικονομικό έτος της διαχείρισης των επιχειρήσεων συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος.

Η έγκριση παρέχεται μέσα σε ένα (1) μήνα από τότε που κοινοποιήθηκε η απόφαση στο δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο. Αν περάσει άπρακτη η προθεσμία αυτή, θεωρείται ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου έχει εγκριθεί.

Επίσης ο προϋπολογισμός καταρτίζεται, δύο μήνες πριν την έναρξη του οικονομικού έτους, βάσει προβλέψεων που στηρίζονται σε οικονομικά ή άλλα στοιχεία και υποβάλλεται προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από εισήγηση του Προέδρου. Μετά την έγκρισή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, υποβάλλεται προς έγκριση στο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση χρηματοδότησης της επιχείρησης από τον Δήμο ή την Κοινότητα, ο προϋπολογισμός περιέχει το αντίστοιχο ετήσιο μέρος του διετούς προγράμματος δράσης, σύμφωνα με το άρθρο 259 του ΚΔΚ."

Για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού της ΔΕΠΘΕ Δήμου Ξάνθης οικονομικού έτους 2022, τηρήθηκαν οι γενικές αρχές που πρέπει να τον διέπουν, η ΚΥΑ 7028/03-02-2004 (ΦΕΚ 253 Β’) «Καθορισμός του τύπου του προϋπολογισμού των δήμων και κοινοτήτων», όπως τροποποιήθηκε από την ΚΥΑ 55040/2021 (ΦΕΚ 3291/Β/26-07-2021) «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2022».

Οι δημοσιονομικές πράξεις του προϋπολογισμού της ΔΕΠΘΕ Δήμου Ξάνθης αναφέρονται στο οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Οι προβλέψεις των εσόδων έγιναν με βάση τις βεβαιωμένες εγγραφές του οικονομικού έτους 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί ο λογιστής της επιχείρησης κ. Μαυρουδής Μέκακας.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Ο προϋπολογισμός, οικονομικού έτους 2022, υποβάλλεται ισοσκελισμένος και φτάνει στο ύψος του ποσού των 310.555,00€ έχοντας εγγράψει σ' αυτόν όλα τα έσοδα συνυπολογίζοντας το χρηματικό υπόλοιπο της 31-12-2021 και τις δαπάνες.

Το χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται στο 2022, κατ’ εκτίμηση ανέρχεται στο ποσό των 7.942,21€.

Η μισθοδοσία των υπαλλήλων προκύπτει από τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/16.12.2015) και της ΚΥΑ 2/17805/0022 (ΦΕΚ 662/Β/21-3-2013).

Το διαμορφωθέν αποθεματικό κεφάλαιο στις 31-12-2022 δεν υπερβαίνει το όριο του πέντε τοις εκατό (5%) της παρ. 3 του άρθρου 161 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ 114/Α/08.06.2006).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου