Τι μπορείς να κάνεις με ένα face roller

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το διασημότερο beauty gadget του Instagram, αυτός ο κύλινδρος προσώπου, γνωστός ως face roller, είναι βασικό στοιχείο στη θεραπεία δέρματος.

Πρόκειται για ένα εργαλείο με πολλαπλά πλεονεκτήματα για την επιδερμίδα, αρκεί να επιλέξουμε το κατάλληλο και φυσικά να κάνουμε τις σωστές κινήσεις που προτείνουν κορυφαίοι facialists.

Τι είναι το Face Rolling;

Τα face rollers, συνήθως, κατασκευάζονται από νεφρίτη, ροζ χαλαζία ή άλλους κρυστάλλους και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται για απαλό μασάζ στο πρόσωπο, για τόνωση του λεμφικού συστήματος, για μείωση του πρηξίματος, μείωση της έντασης και τόνωση της ροής του αίματος για αύξηση της λαμπερής όψης του δέρματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία συμβάλλει στη γήρανση, σύμφωνα με την Angela Caglia, αισθητικός στος Λος Άντζελες, η οποία έκανε για πρώτη φορά διάσημο το face rolling. «Αρχικά, άρχισα να χρησιμοποιώ ένα face roller στις θεραπείες μου για το δροσιστικό του αποτέλεσμα – ηρεμούσε ορατά το δέρμα μετά από ένα peeling ή μία θεραπεία microneedling ή οποιαδήποτε πιο επεμβατική θεραπεία από μηχανήματα».

Ωστόσο, αν πρέπει να αναφερθούμε στη μία και βασική δύναμη του face rolling, που το έκανε πραγματικά απαραίτητο για την ομορφιά, τότε αυτή είναι να αποστραγγίζει την κατακράτηση υγρών και να ξεφουσκώνει-ξεπρίζει το δέρμα.

Τα οφέλη του face rolling

Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα σχεδόν αμέσως, καθώς απομακρύνει το πρήξιμο. Ωστόσο, για μακροχρόνια οφέλη ανόρθωσης και σύσφιξης της επιδερμίδας, πρέπει να το κάνετε μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Έτσι επανεκπαιδεύετε τους μύες του προσώπου σας, καθώς κάνετε ανοδικές κινήσεις -συνεχίζετε να σηκώνετε και να μετακινείτε τους μύες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν face roller πάνω από μια μάσκα για να βοηθήσουν τα συστατικά να διεισδύσουν πιο βαθιά. Ωστόσο, η πλέον γνωστή του χρήση είναι ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για να ενισχύσετε την απορρόφηση των συστατικών, των προϊόντων που εφαρμόσατε.

Οι κανόνες του face rolling

1. Πάντα να το κυλάτε προς τα πάνω και προς μία κατεύθυνση – ποτέ μην το κάνετε πάνω-κάτω.

2. Επαναλάβετε έως και πέντε φορές προς τα πάνω σε κάθε περιοχή.

3. Πρώτα, κυλήστε προς τα έξω κάτω από τη γραμμή της γνάθου μέχρι το αυτί.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το face roller κάτω από τα ζυγωματικά με φορά προς τα πάνω, μέχρι το αυτί.

4. Κυλήστε το ίσια κατά μήκος των φρυδιών και μετά προς τα πάνω στο μέτωπο.

5. Τέλος εργαστείτε με πιο απαλές, αργές κινήσεις πάνω από το λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού.

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου