ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB: Ευχαριστούμε τη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη που .....νομιμοποίησε το κόμμα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


ΜΕ μια ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το ΤΟΥΡΚΙΚΟ κόμμα DEB στην ουσία  “ευχαριστεί και εκφράζει την ικανοποίησή του που  η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, υποκατέστησε το ... ΥΠΕΞ και την..«νομιμοποίησε» ως κόμμα  και μόνο που τα έθεσε επί τάπητος!!

Και με πιο απλά λόγια....Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τη Θράκη αντί να ασχοληθεί με τα θέματα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ λειτούργησε ως ένα...παραΥΠΕΞ!!! Και συζητώντας τα θέματα που ζήτησε το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB ήταν σαν να την...νομιμοποίησε!

Τρανή απόδειξη η χθεσινή ανακοίνωση που πήραμε από το Τουρκικό Κόμμα DEB (ΚΙΕΦ) και αναφέρει τα παρακάτω:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΕΦ

Θεωρήσαμε αναγκαίο βήμα ως αποτέλεσμα των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής, την ικανοποίηση των αιτημάτων της Μειονότητας και την επίλυση των καθημερινών  προβλημάτων της.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας είναι η ισχυρή φωνή και το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Δυτικής Θράκης και της Τουρκικής Μειονότητας, παρ’όλα αυτά δεν υιοθετήθηκε  η άποψη για επαφή με το κόμμα μας κατά την περίοδο εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής, ωστόσο αποφασίσαμε να συγγράψουμε μία έκθεση με την  ομάδα εργασίας που συστάθηκε, η οποία περιέγραφε αναλυτικά τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής  Θράκης και τις προτάσεις για την επίλυση τους.

Πρόσκαιρα δημοσιεύθηκε η έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής, στο οποίο παρατηρούμε ότι γίνεται αναφορά στα προβλήματα αλλά  δυστυχώς το πόρισμα απέχει πολύ από  ουσιαστικές και ριζικές λύσεις. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε πως υπάρχουν σημεία στην έκθεση τα οποία δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα. Οι ισχυρισμοί ότι δεν υπάρχει ανισότητα, ότι η Συνθήκη της Λοζάνης και οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ εφαρμόζονται πλήρης καταδεικνύουν την ασυνέπεια  και εγείρουν ερωτήματα για τον κύριο σκοπό της Επιτροπής.

Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές και στο παρελθόν επείγει ο διάλογος με την Μειονότητα για να αξιολογηθούν και να επιλυθούν αντικειμενικά τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Για άλλη μια φορά λοιπόν παρατηρούμε ότι η απουσία του διαλόγου κατευθύνει σε μονόδρομο και δεν συμβάλλει σε καμία περίπτωση στη δημοκρατία.

ΚΙΕΦ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου