Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Δύσκολος ο ρόλος των Δικαστών…Ήρωες οι Δικαστικοί Υπάλληλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Γεμάτες μηνύματα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι οι ευχές που στέλνει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις της προς τους δικαστές των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και προς τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας.

Στο μέγεθος των υποχρεώσεων στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι δικαστές αναφέρεται η κυρία Γεωργίου, παραπέμποντας και στις χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με το νέο έτος.


«Σε λίγες ημέρες αρχίζει το νέο έτος 2022. Ας του χαμογελάσουμε!… μήπως και συμβεί το θαύμα… οι έριδες, η εγκληματικότητα και άλλα συναφή, μειωθούν κι εντεύθεν περιορισθούν σε ανεκτά πλαίσια οι υποχρεώσεις μας…

Γνωρίζω είναι ουτοπία… αφού τα πινάκια, τα εκθέματα είναι ήδη υπερφορτωμένα και σε ορισμένα Ειρηνοδικεία χιλιάδες υποθέσεις υπερχρεωμένων περιμένουν προσδιορισμό. Όμως το χαμόγελο είναι έκφραση αισιοδοξίας που είναι πηγή μόνο καλών» λέει, απευθυνόμενη στους δικαστές.

«Καθυστέρησα την εν λόγω των ημερών επικοινωνία μαζί σας γιατί αναζητούσα ευχές που ν’ αγγίζουν τον καθένα σας και νάναι πραγματοποιήσιμες, γεγονός όχι εύκολο, αφού γνωρίζω το μέγεθος και τη σημαντικότητα των από το λειτούργημά μας υποχρεώσεων σας.

Με τη σκέψη πως η πραγματοποίηση των ευχών εξαρτάται κυρίως από την προσωπικότητα του καθενός από εμάς και την ικανότητά του να αντλεί δύναμη από τη θεσμική του θέση που είναι τόσο σημαντική για τις ζωές των άλλων (όσων διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις τους) συναισθανόμενοι ότι το λειτούργημά μας είναι απαιτητικό αλλά συνάμα υπέροχο!» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Πρόεδρος ΑΠ

Και καταλήγει:

«ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)

Υγεία, Αισιοδοξία, Γαλήνη και Ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή σας, ικανοποίηση και χαρά από την άρτια εκπλήρωση των από το λειτούργημά σας υποχρεώσεων.

Έχετε την ειλικρινή συμπαράστασή μου, επιθυμώ δε και τη δική σας σε εμένα αφού ανεξάρτητα από τον βαθμό του καθενός μας είμαστε όλοι συνάδελφοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ 

Οι «ήρωες» δικαστικοί υπάλληλοι

Την απόλυτη συμπαράστασή της εκφράζει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο μήνυμά της προς τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

«Είσθε οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζεσθε καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου σας σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επί πλέον αυτού χωρίς να λαμβάνετε την αρμόζουσα αμοιβή.

Έχει αναγνωρισθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς πως επιβάλλεται όχι μόνον να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις, αλλά πρέπει και να αυξηθούν» τονίζει η κυρία Γεωργίου.

Παρά το γεγονός αυτό, που όπως επισημαίνει «είναι αυτονόητο πως καθιστά τις συνθήκες παροχής εργασίας σας δυσχερείς, προφανώς παίρνοντας δύναμη από την ενσυναίσθηση της προσφοράς σας στον πολίτη και κατ’ επέκταση στο κράτος μας παρέχετε την εργασία σας με ζήλο, ευσυνειδησία, υπευθυνότητα. Έχετε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια ο καθένας και η καθεμία από εσάς».

Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είμαι αισιόδοξη πως από το 2022 οι συνθήκες εργασίας σας σταδιακά θα βελτιωθούν σε όλους τους τομείς. Σας εύχομαι να έχετε υγεία, ν’ απολαμβάνετε ωραίες στιγμές και ν’ αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις δυσάρεστες».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ 

Πηγή: dikastiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου