Θάνος Πλεύρης: Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τρίτη δόση: Στο τραπέζι η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας σε όλες τις ηλικίες

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση συζητά σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι η έμμεση υποχρεωτικότητα αναφορικά με την ενισχυτική δόση με λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι από τα τέλη Οκτωβρίου όσοι είναι άνω των 60 και έχουν συμπληρώσει το 7μηνο χωρίς να έχουν κάνει την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι. «Αυτό εξετάζεται για το σύνολο του πληθυσμού. Εξετάζουμε στους 7 μήνες όποιος δεν έχει κάνει αναμνηστική δόση ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας να μην έχει τα προνόμια του εμβολιασμένου» είπε.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτό το κομμάτι εχει μπει στο τραπέζι και θα γίνουν ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για το πώς θα εφαρμοστεί».

Α΄ δόση: Εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας με ηλικιακά κριτήρια

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας για την α΄ δόση είπε πως αυτό που εξετάζεται είναι μόνο για ηλικιακή επέκταση και όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά δεν είναι κάτι που έχει αποφασιστεί.

Όπως είπε, το σκέλος αυτό εξετάζεται σε σχέση με δύο παράγοντες: ο ένας είναι η επιτυχία της εφαρμογής του μέτρου στους άνω των 60 και η πίεση στο σύστημα Υγείας. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως έχει πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς η πρόταση να μην έχουν οι ανεμβολίαστοι πρόσβαση ούτε στους εξωτερικούς χώρους.

«Περιμένουμε μεγάλη άνοδο της Όμικρον»

Σε ό,τι αφορά το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον που οδήγησε χθες σε νέο ρεκόρ εγχώριων κρουσμάτων ο κ. Πλεύρης είπε πως η μεταδοτικότητά του είναι πολύ μεγάλη και ο δείκτης θετικότητας πολύ υψηλός.

«Περιμένουμε και μεγάλη άνοδο και αρκετά γρήγορα και την κορύφωση» είπε, προσθέτοντας πως η Αττική πρωτίστως και η Κρήτη είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν»

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει το να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. «Τα σχολεία θα ανοίξουν» είπε και πρόσθεσε ότι την άλλη εβδομάδα η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει ώστε να εκτιμήσει αν χρειάζονται παρεμβάσεις στο πρωτόκολλο λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου