“Σπάστε” την απομακρυσμένη εργασία με μια Τηλεδιάσκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι τηλεδιασκέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο, ακόμα και αν οι περισσότεροι από εμάς τις ανακαλύψαμε τα τελευταία χρόνια μέσω της απομακρυσμένης εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος ήταν μια σχετική αποκλειστικότητα ανώτερων εταιρικών στελεχών, ωστόσο, πλέον αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέλος της καθημερινότητας. Ειδικότερα δε, οι νεότερες γενιές εργάζονται πιο ευέλικτα (και ελευθέρα) από ότι λίγα χρόνια πριν, αφού επιλέγουν να συνεργάζονται με εταιρείες σε καθεστώς ‘remote’, δηλαδή απομακρυσμένης εργασίας, ολοκληρώνοντας τa projects τους χωρίς φυσική παρουσία.

Έτσι εξοικονομείται χρόνος και χρήμα, που λέει και ο λαός, τον οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να επενδύσουν στην οικογένεια τους ή στις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση όμως, προκύπτουν σημαντικά ζητήματα ως προς την παραγωγικότητα με αυτόν τον τρόπο εργασίας. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται όσο πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά γίνεται για να μεγιστοποιείται το κέρδος και να εξαλείφονται, ή έστω να ελαχιστοποιούνται, τα οποία προβλήματα.

Ένα από τα κυριότερα θέματα που χρειάζονται επίλυση είναι η εύρεση του σωστού και κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης. Όσο και αν φαίνεται αυτονόητο σε κάποιους, δεν είναι καθόλου εύκολη η επιλογή συγκεκριμένων gadgets που μπορούν να διευκολύνουν την απομακρυσμένη εργασία ή την διεκπεραίωση μιας τηλεδιάσκεψης. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει η πρόσβαση στο γραφείο, είναι απολύτως λογικό να προκύπτουν τεχνικά θέματα που ζημιώνουν την παραγωγικότητα.

Για παράδειγμα, δεν γίνεται όλοι οι εργαζόμενοι (δεδομένου και των οικονομικών συνθηκών) να έχουν ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο η σαρωτή τελευταίας τεχνολογίας. Ο λόγος απλός: Μια τέτοια κίνηση θα ανατίναζε τον προϋπολογισμού κάθε εταιρείας στον αέρα.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα για τα οποία αξίζει κάποιος να διαθέσει budget για να βοηθήσει την εμπειρία την απομακρυσμένης εργασίας του. Εξάλλου, οι περισσότεροι έχουμε νιώσει την παραγωγικότητά μας να μειώνεται κατά τη διάρκεια ενός virtual meeting, και αυτό ενώ κάποιοι θεωρούν μια τηλεδιάσκεψη ως ευκαιρία για ‘multitasking’, δηλαδή να ενημερώσουν το inbox τους ή να κλείσουν νέα ραντεβού με πελάτες. Οπότε, η επιλογή του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης είναι πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε.

Αντιμετωπίστε την απομακρυσμένη εργασία αποτελεσματικά με την Τεχνολογία

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι η ζωή εντός γραφείου είναι πολύ πιο διαφορετική σε σχέση με την καθημερινότητα του σπιτιού ή του εξωτερικού χώρου. Βέβαια, πολλοί επαγγελματίες που εργάζονται remote, επιλέγουν τα coworking rooms, που είναι ουσιαστικά εξωτερικά γραφεία στα οποία προσέρχονται εργαζόμενοί σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας. Με του προσέρχονται σε αυτούς τους χώρους, οι εργαζόμενοι ουσιαστικά ξεφεύγουν από την κλεισούρα του σπιτιού και εισέρχονται σε έναν εργασιακό χώρο όπου μπορούν να δουν την παραγωγικότητά τους να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ταυτόχρονα, οι καφετέριες είναι ένας επίσης ιδανικός χώρος εργασίας για τον φιλόδοξο επαγγελματία που θέλει να ολοκληρώσει τα καθημερινά του καθήκοντα.

Η ομορφιά της Τεχνολογίας

Τι συμβαίνει ωστόσο, όταν η ανάγκη για virtual meetings ή τηλεδιασκέψεις ανάμεσά σε συνάδελφους ή με υποψήφιους πελάτες είναι ανυπέρβλητη; Για αρχή, μια conference cam υψηλών προδιαγραφών φαίνεται να είναι η σοφότερη επιλογή.

Μια κάμερα είναι πραγματικά απαραίτητη για την καλή λειτουργία του απαιτητικού επαγγελματία, ο οποίος πρέπει να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο καθεστώς της απομακρυσμένης εργασίας. Σίγουρα υπάρχουν και οι ενσωματωμένες κάμερες των laptop, αλλά η αλήθεια είναι δεν συγκρίνονται μπροστά σε μια επαγγελματική webcam. Το ίδιο ισχύει και για ένα μικρόφωνο η για να σετ over-ear ακουστικών με ηχοαπορροφητικά υλικά.

Όπως προαναφέρθηκε, η επικοινωνία μέσω τηλεδιασκέψεων είναι αναγκαία στην σημερινή ψηφιακή εποχή και εξυπηρετεί αρκετούς σκοπούς. Αρχικά, η εταιρική ομάδα παραμένει ενωμένη παρά την χιλιομετρική απόσταση χωρίς να ζημιώνεται η επικοινωνία. Την ίδια στιγμή, κάθε εταιρεία χρειάζεται να ενισχύει αλλά και να επενδύει στην ομαδικότητα για να πετύχει τους στόχους της και να αυξήσει το κέρδος. Οι webcams άλλα και το μικρόφωνο ή τα ακουστικά, βοηθούν τους επαγγελματίες να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν όπως ακριβώς θα γινόταν αν βρίσκονται στο γραφείο ή στην αίθουσα συσκέψεων.

Επένδυση στην προσωπική Επαφή

Συνεπώς, χάρις σε αυτά αξεσουάρ η απομακρυσμένη εργασία δεν μετατρέπεται σε εφιάλτης. Επιπλέον, η εικόνα μιας επιχείρησης στον κλάδο τον οποίο δραστηριοποιείται (το λεγόμενο brand image) εξαρτάται από την δυναμική και την παραγωγικότητα που παρουσιάζει. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να επενδύσει στον σωστό εξοπλισμό ώστε να ενισχύσει την προσωπική επαφή, κάτι που περικλείει και την προσωπική επαφή των συνεργατών της με τους πελάτες. Και αυτό είναι δυνατόν μόνο με την αμεσότητα της εικόνας.

Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πάντοτε δύσκολη ή δυσάρεστη. Κάθε άλλο, με την βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και ορθή οργάνωση, η επιτυχία είναι σίγουρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου