Ανατροπή με τα νέα μέτρα: Ισχύουν από Πέμπτη στις 6 το πρωί – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - Οι τελευταίες πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την έναρξη της ισχύος των νέων μέτρων για τον κορονοϊό μετά το χθεσινό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσική παρουσία είχε μόνο ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στη μια και όχι στις 12 όπως είχε ανακοινωθεί ενώ στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα απαγορευτεί γενικά η μουσική στα μαγαζιά και υπάρχει ένας αστερίσκος μήπως λόγω της αλλαγής του χρόνου να επιτραπεί στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το ωράριο μέχρι τις 2 το πρωί.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει μέσω των μέτρων που θα ληφθούν καθώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν ότι παρά τα πολλά κρούσματα η νόσηση είναι ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά όπως τονίζουν είναι σε εγρήγορση ειδικά για την Αττική έτσι ώστε αν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες κλίνες στα νοσοκομεία ή και να γίνει επιστράτευση γιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μεγαλύτερη πίεση.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ακόμα ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων».

Στην εστίαση:

Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας
Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Τι θα γίνει με τα γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
Αργά το βράδυ της Τρίτης (28/12) ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους της Super league. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 13.30.

Επίσης:

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50%
Θα υπάρχει και κυλιόμενο ωράριο
Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου