Η Ελένη Τοπαλούδη ξαναζεί μέσα από την έκθεση «She’s gone»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σε μία παγκοσμίου βεληνεκούς εικαστική έκθεση συμμετέχει η η ιστορία της Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, της 20χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που είχε βιαστεί και δολοφονηθεί στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018. Η έκθεση που έχει τον τίτλο «She’s gone» και στα ελληνικά αποδίδεται με τον τίτλο «Για ένα πουκάμισο αδειανό», είναι αφιερωμένη στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν με σκοπό να ευαισθητοποίηση την παγκόσμια κοινή γνώμη πάνω στο θέμα των γυναικοκτονιών.

Η έκθεση ξεκίνησε από το Ισραήλ και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο -στην Ελλάδα θα βρίσκεται στις 25/11- και θα καταλήξει του χρόνου τέτοιον καιρό στη Νέα Υόρκη και την έδρα του ΟΗΕ.


Τα ρούχα των κακοποιημένων (και πλέον νεκρών) γυναικών συνοδεύονται από τις ιστορίες τους και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η ιστορία της Ελένης Τοπαλούδη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο λόγω της αγριότητας της. Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη είχε βιαστεί από δύο νεαρούς από τη Ρόδο, είχε βασανιστεί και ούσα ακόμη εν ζωή, αλλά βαρύτατα τραυματισμένη είχε πεταχτεί στη θάλασσα όπου και είχε πνιγεί.

Συγκλόνισαν για άλλη μία φορά οι γονείς της Ελένης 

Η τραγική ιστορία της Ελένης Τοπαλούδη σύστησε στο πανελλήνιο τους γονείς της, τον Γιάννη Τοπαλούδη και την Κούλα Αρμουτίδου, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον θρήνο για την απώλεια του παιδιού τους σε έναν αγώνα για τη διόρθωση του νομικού πλαισίου τιμωρίας των βιαστών/κακοποιητών.

Υπό αυτό το πρίσμα δέχτηκαν να προσφέρουν τα ρούχα της κόρης τους για την έκθεση «She’s gone» με τον κο Τοπαλούδη να σημειώνει όμως ότι ο αποχωρισμός αυτών των ρούχων ήταν σαν «να δώσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας».

Τόσο ο κος Τοπαλούδης, όσο και η κα Αρμουτίδου δεν έχουν πάψει να ζητούν την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ενώ ειδικά για την εικαστική έκθεση και οι δύο υπογράμμισαν ότι τα ρούχα της κόρης τους, είναι τα ρούχα κάθε κακοποιημένης Ελληνίδας, ενώ το ταξίδι τους ανά τον κόσμο πραγματώνει και ένα από τα όνειρα της 20χρονης φοιτήτριας που χάθηκε τόσο πρόωρα και δεν ήταν άλλο από το να ταξιδέψει σε πολλά μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου