Καβάλα: Διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist της Acta

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Διαγωνισμός έγινε το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» κερδίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Excel.

Ο Ανδρέας είναι τριτοετής φοιτητής πληροφορικής στο ΑΠΘ. Μαζί με την Μιχαέλα Μαρία Προκοπίου από την Τρίπολη πού διακρίθηκε στο PowerPoint και τον Αντώνιο Κοντοράβδη από το Βλαχιώτη Λακώνιας που διακρίθηκε στο Word, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου εξ αποστάσεως λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία. Το 2019, στα 100 συνολικά παιδιά που προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, τα 41 προέρχονταν από την Καβάλα. Ήταν και παραμένει το ρεκόρ συμμετοχών στην εικοσαετή ιστορία του διαγωνισμού.

Το 2019, ο Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα, εκπροσώπησε στην Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην κατηγορία του Excel, και σε ηλικία τότε μόλις 14 ετών. Στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Χρήστος κατέλαβε την 1η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια χρονιά νωρίτερα, το 2018, μια άλλη μαθήτρια από την Καβάλα, η Έφη Ζιώτα εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο. Η 16χρονη τότε Έφη είχε καταλάβει την 3η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη 10η θέση παγκοσμίως.

Ο Ανδρέας Ναλμπάντης, είναι ένας χαμηλών τόνων νέος που η πληροφορική ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισημαίνει πως η συμμετοχή του στους διαγωνισμούς της Microsoft Office Specialist αποτελούν μεγάλη εμπειρία καθώς είναι η δεύτερη φόρα που συμμετείχε. Είχε συμμετάσχει ξανά το 2019 καταλαμβάνοντας τότε την 4η θέση πανελλαδικά.

Όπως σημειώνει, πέρα από τη δική του επιθυμία και όρεξη να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο, τόσο επιστημονικά όσο και επαγγελματικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο καθηγητής του στη σχολή Παναγιώτης Ασλανίδης. Ο Ανδρέας κατάφερε επίσης δυο φορές να γίνει μέλος του Εθνικού Μητρώου Αριστείας Πληροφορικής στις ενότητες Windows 10 και Access 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου