Αγώνας δρόμου για το F-35B

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα ανακτήσουν, πριν από τη Ρωσία, τα συντρίμμια του αεροσκάφους F-35B stealth που συνετρίβη στη Μεσόγειο την περασμένη Τετάρτη.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth πριν πέσει στη Μεσόγειο. Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί εγκαίρως.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξέφρασε ανησυχία για την πιθανή ανάκτηση του αεροσκάφους από τη Ρωσία και τον κίνδυνο να καταλάβει την τεχνολογία του αεροσκάφους.

«Θα το πάρουμε πίσω πρώτοι, σας εγγυώμαι», είπε ο στρατηγός Σάιμον Ντόραν, ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματικός στο αεροπλανοφόρο.

Ο στρατηγός Τιμ Ράντφορντ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης.

Η απώλεια αυτού του F-35 είναι ένα «πραγματικά ατυχές περιστατικό, μια οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο αξιωματικός, υπεύθυνος ενός από τα εννέα αεροπλάνα που εμπλέκονται στη Μεσόγειο, ο καπετάνιος Steve Moorhouse. Όμως, πρόσθεσε ότι «η αξιοπιστία του αεροσκάφους και η εμπιστοσύνη μας σε αυτό και στο πρότζεκτ είναι άθικτες».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη λάβει 21 αμερικανικά F-35B, τα περισσότερα για τα δύο αεροπλανοφόρα του, το HMS Queen Elizabeth και το HMS Prince of Wales.

Το F-35B είναι μια παραλλαγή του F-35 πέμπτης γενιάς, ικανό για κάθετες προσγειώσεις και απογειώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου