Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό σε Θράκη και Μακεδονία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

  


Από τον Αύγουστο του 2021 και έπειτα, οι θάνατοι αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες ως επί το πλείστον. Το 41% του συνόλου των θανάτων της πανδημίας καταγράφεται από τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Άλλωστε, η πληθώρα ασθενών προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην αρχή και στην πορεία όλων των μεγάλων πόλεων της Μακεδονίας, τον περσινό Νοέμβριο προκάλεσε τεράστια πίεση στο ΕΣΥ.

Την πρωτιά διατηρεί και φέτος η Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της και ιδίως του ηλικιωμένου.

Στους 6.847 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στα 28 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Αλλοι 5.851 νεκροί είναι ο απολογισμός της πανδημίας για την Αττική και 3.600 είναι τα θύματα του κορωνοϊού στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά. Τέλος, 413 ήταν νεκροί μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Η Ελλάδα ακολουθεί τον αρχικό ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και καταγράφει ως θανάτους από τον κορωνοϊό όλους τους θανάτους που σχετίζονται με κρούσματα της νόσου χωρίς χρονικό ή τοπικό περιορισμό.

Σημειώνεται ότι εάν η Ελλάδα ακολουθούσε π.χ. το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου, βάσει του οποίου δηλώνονται οι θάνατοι εντός 28 ημερών από τη διάγνωση με κορωνοϊό, θα κατέγραφε 20% λιγότερους θανάτους. Η χώρα μας θα θέσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα του ενιαίου τρόπου καταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου