Απολογείται ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η ανακρίτρια που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση στη Μονή Πετράκη αποφάσισε να αναβαθμίσει την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (όπως ήταν η δίωξη που του είχε ασκηθεί από την εισαγγελία μετά τη σύλληψή του) σε απόπειρες ανθρωποκτονίας (μετά την καταδίκη για την επίθεση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου) και σήμερα τον κάλεσε σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας με βάση τις καταθέσεις των Μητροπολιτών, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Μάλιστα, η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Ο συνήγορος του υπό καθαίρεση ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, εξέφρασε την απορία του γιατί άλλαξε η απόφαση της ανακρίτριας τρεις μήνες μετά την αρχική απολογία και προσέθεσε:

“Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου, στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου