Η Ινδία αποδεσμεύει αποθέματα πετρελαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Ινδία θα αποδεσμεύσει 5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά της αποθέματα σε συντονισμό με άλλους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες υπό την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για μια συντονισμένη αποδέσμευση των αποθεμάτων, που θεωρείται προειδοποίηση προς τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθωρισμού σε μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και άλλες.

Η αποδέσμευση των 5 εκατ. βαρελιών θα γίνει παράλληλα και σε διαβουλεύσεις με άλλες μεγάλες ενεργοβόρες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα, ανέφερε η κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίζει το χρονοδιάγραμμα για την κίνηση αυτή.

Η Ινδία, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εισαγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου, διατυπώνει ανησυχίες για την αύξηση των τιμών του αργού και θέλει ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του υπό τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, να επιταχύνουν την αύξηση της παραγωγής.

«Η Ινδία έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ανησυχίες για το ότι η προσφορά του πετρελαίου προσαρμόζεται τεχνητά κάτω από τα επίπεδα ζήτησης από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών και σε αρνητικές συνέπειες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου