Ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων! Η

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

*Απίστευτη φαυλότητα! Σε λίγες ώρες ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης και κύριε Υπουργέ της Υγείας Θάνο Πλεύρη, ΑΚΥΡΩΣΕ την ΑΠΟΦΑΣΗ για το κέντρο Υγείας Φερών επειδή θα ...πολιτευτεί στον Έβρο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ.Γκάγκα!!! Αν είναι δυνατόν ... 

*Δεν είμαστε κατά της απόφασης ανάκλησης για το Κέντρο Υγείας Φερών, αλλά και δεν είμαστε Θρακιώτες .... πέμπτης κατηγορίας εδώ στη Ξάνθη, επειδή οι Κυβερνητικοί πολιτικοί μας εκπρόσωποι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!


ΞΕΚΙΝΑΝΕ απο σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και όχι μόνο, σύμφωνα με  την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουιλίου Αβδήρων το βράδυ της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου. 

Μπροστάρηδες οι Δήμαρχοι Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, η ΑΔΕΔΥ, το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων κι όσοι....πιστοί προσέλθετε!!! Στους αγώνες ποτέ δεν είπαμε ΟΧΙ....Ποτέ δεν λιποταχτήσαμε!

Η μοίρα άλλωστε των "μαχητών", είναι να μάχονται!!! 

Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!!! Κλείσιμο επαρχιακών δρόμων στα Άβδηρα και στο Σέλερο και στη συνέχεια κλείσιμο ακόμη και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού!!!

( σ.σ. Η Ξάνθη έχει αποδείξει οτι ξέρει να μάχεται! Κι όσοι δεν μπορούν ή δεν...θέλουν, δεν πειράζει! Στους καναπέδες και στις...."αγκαλίτσες" με τους Τούρκους Πρόξενους και τους Σκοπιανούς "Μακεδόνες"! )

Δημοσιεύουμε αποκλειστικά στο "Μαχητή" την αποκλειστική συνέντευξη του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη που μιλάει για όλους και για όλα!

Και απαντάει σε όλα τα ερωτήματά μας....! Ακόμη και στο τι θα έλεγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν μιλούσαν στο τηλέφωνο!! 

Την συνέντευξη πήρε το Σάββατο το μεσημέρι η Ρένα Καραγιάννη για τον Life 921 fm και μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21.00 το NEXT tv Θράκης-Μακεδονίας. 

Διαβάστε την αυτούσια, γιατί για πρώτη φορά ίσως ο Δήμαρχος Αβδήρων δεν χαρίζεται σε κανέναν, αποκαλύπτοντας με πικρία οτι, "σε λίγες ώρες, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ΑΚΥΡΩΣΕ την παρόμοια απόφαση για το Κέντρο Υγείας Φερών!!! Σε λίγες ώρες...επειδή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ.Γκάγκα είναι απο τον Έβρο και θα πολιτευτεί εκεί!!! 

-Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτές οι πρακτικές δεν "ταιριάζουν" στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Αυτούσια όλη η συνέντευξη του Δήμαρχου Αβδήρων.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ LIFE 92.1 και στο NEXT tv - Θα δώσουμε την δική μας μάχη! 

-«Δήμαρχε καλημέρα! Μιλάμε για μια κατάφωρη αδικία όσον αφορά την απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και αν κάτι μας έρχεται στο μυαλό πολύ αυθόρμητα είναι το εξής: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΔΗΡΩΝ»».

Γ.Τ.: «Κάτω τα χέρια από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τη Δημόσια Υγεία ! Πλέον έχει υποβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία στην Ξάνθη κλείνοντας όλα τα Αγροτικά Ιατρεία σε όλα τα χωριά στο Νομό μας, αλλά και υποβαθμίζοντας το Κέντρο Υγείας Αβδήρων κάνοντας το Αγροτικό Ιατρείο λειτουργώντας το από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07.00 έως τις 15.00. Ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί 2 Δήμους, το Δήμο Αβδήρων και το Δήμο Τοπείρου περίπου 30.000 κατοίκους και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία έχει εξυπηρετήσει από την αρχή της χρονιάς 36.000 περιστατικά. Πλέον ο κάμπος της Ξάνθης δεν έχει κανέναν γιατρό, αυτό είναι λυπηρό και οδηγούν όλους είτε σε έναν ιδιωτικό ιατρό είτε σε ένα νοσοκομείο που θα στοιβάζονται όλοι οι πολίτες ο ένας πάνω στον άλλο σε ουρές και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων συνεδρίασε την Παρασκευή το απόγευμα παίρνοντας αποφάσεις όπου πρέπει να συναντηθούμε  επειγόντως την επόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Υγείας (Θάνο Πλεύρη) , ήδη επικοινώνησα και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Μέτιο όπου θα κλείσει το ραντεβού, θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κλείσουμε το ραντεβού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 2ον Να κλείσουμε δρόμους κεντρικούς στο Δήμο Αβδήρων σε κεντρικά σημεία όπως στο Πόρτο Λάγος και το Σέλερο που οδηγούνε στην Κομοτηνή, και τις επόμενες μέρες, αν δεν μας ακούσουν, και την Εγνατία Οδό και να βάλουμε μαύρα πανό στο Δημαρχείο στη Γενισέα, στο Σέλερο και στα Άβδηρα. Και είμαστε, να συνεχίσω και να ολοκληρώσω ακόμα πιο αδικημένοι όταν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ μπήκανε στην απόφαση για το Κέντρο Υγείας και στις Φέρες και μέσα σε λίγες ώρες πήρανε πίσω την απόφαση αφήνοντας μόνο το Κέντρο Υγείας Αβδήρων υποβαθμισμένο και να λειτουργεί σαν Αγροτικό Ιατρείο. Αυτό ΔΕΝ θα περάσει! Η υποβάθμιση πλέον στην Ξάνθη έχει ξεπεράσει τα όρια. Το είδαμε με τα Αστυνομικά Τμήματα στο Σέλερο και στα Άβδηρα, με το Ταχυδρομείο στην Γενισέα , τώρα με το Κέντρο Υγείας, με τις τράπεζες που φύγανε και δεν υπάρχει καμία παρά μόνο στην πόλη και βλέπουμε τις ουρές και πλέον η Δημόσια Υγεία ενδιαφέρει όλους τους συμπολίτες μας. Η αντίδραση μας θα είναι πολύ μεγάλη».

-«Δήμαρχε, όταν επικοινωνήσατε με τον Περιφερειάρχη κο Μέτιο τι σας είπε για αρχή, ποια είναι η άποψη του δηλαδή πως αντιλαμβάνεται όλο αυτό που γίνεται με το Κέντρο Υγείας Αβδήρων;»

Γ.Τ. « Σίγουρα δεν είναι σύμφωνος με την απόφαση να υποβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας των Αβδήρων. Μου είπε ότι προσπάθησαν να κάνουνε προσλήψεις εδώ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά δήλωσαν ελάχιστοι ιατροί ενδιαφέρον. Από κει και πέρα όμως δεν μπορούν να κλείσουν όλα τα Αγροτικά Ιατρεία στο Νομό και να μην υπάρχει Κέντρο Υγείας σε όλη την πεδιάδα σε δυο Δήμους το Δήμο Αβδήρων και το Δήμο Τοπείρου όπου ο συνολικός πληθυσμός είναι γύρω στις 32.000».

-«Κατά πόσο πιστεύετε ότι η καταγωγή της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κας Γκάγκα η οποία είναι από τον Έβρο, συνέβαλε στο να ανασταλεί η απόφαση για το Κέντρο Υγείας Φερών;»

Γ.Τ.: «Ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ όπου βγάζει μια απόφαση για υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φερών και σε τέσσερις ώρες παίρνει πίσω την απόφαση του άρα δεν ξέρει τα δεδομένα και κακώς παίρνει τις αποφάσεις ή υπήρξε παρέμβαση, όπως είπατε, από την αναπληρώτρια υγείας την κα Γκάγκα της οποίας η καταγωγή είναι από τον Έβρο για να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση και να έχουμε μια κατάφωρη αδικία για την Ξάνθη. Έχουμε ενημερώσει όλους τους βουλευτές, ήδη θα γίνουν επερωτήσεις στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ κι είμαι σίγουρος ότι θα σταθούν όλοι οι βουλευτές κοντά μας, προκειμένου να αλλάξουμε αυτήν την κατάφωρη αδικία που γίνεται στο Δήμο Αβδήρων και στο Κέντρο Υγείας». 

-«Έχετε επικοινωνήσει με τον κο Χρήστο Μέτιο. Με άλλους φορείς του νομού έχετε έρθει σε επικοινωνία και αν ναι τι σας είπανε;»

Γ.Τ.: «Ναι έχω επικοινωνήσει με τους τρεις βουλευτές του νομού, με την ΑΔΕΔΥ και τον κο Ευστρατίου που κι αυτός συμμετέχει στις κινητοποιήσεις τις δικές μας, θα επικοινωνήσουμε και με το Επιμελητήριο και με όλους τους φορείς προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που κάνει ο Δήμος Αβδήρων από τη Δευτέρα».

-«Με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης έχετε έρθει σε επαφή;»

Γ.Τ.: «Περιμένουμε να καθαρογραφεί τη Δευτέρα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να σταλεί σε όλους τους φορείς και από κει και πέρα να ζητηθεί η βοήθεια κι η στήριξη όλων. Μέλημα μου αρχικό κι όλου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να κλειστεί το ραντεβού με τον Υπουργό, κι αυτό θα το κάνουμε με τον Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο, και τους βουλευτές τους ενημερώσαμε ότι θέλουμε ραντεβού, είπανε κι οι δύο ότι θα το κλείσουνε άμεσα, θα επικοινωνήσουμε κι εμείς, κι από κει και πέρα τη Δευτέρα το πρωί θα επικοινωνήσουμε με όλους τους φορείς. Αποφάσεις οι οποίες παίρνονται παραμονή αργίας όπως είναι η 28η Οκτωβρίου και λένε ότι από τη Δευτέρα θα ισχύουνε, νομίζω ότι υποδηλώνουνε ότι θέλουνε τάχιστα να κάνουνε κάποιες αποφάσεις οι οποίες είναι σίγουρο ότι δεν είναι δίκαιες γι’ αυτό δεν τις παίρνουνε πιο μπροστά».

-«Είπατε ότι αναμένεται να κατατεθούν επερωτήσεις από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ ο κος Τσιλιγγίρης ο οποίος είναι και γιατρός τι προτίθεται να κάνει σας έχει πει;»

Γ.Τ.: «Μιλήσαμε 2 φορές μαζί, είπε ότι σίγουρα δεν είναι σύμφωνος με όλο αυτό, από κει και πέρα θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Υπουργό προκειμένου να κλείσουμε το ραντεβού και να αλλάξουμε την απόφαση».

- «Για τις καταλήψεις των δρόμων αλλά και τις καταλήψεις στην  ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ  έχετε ενημερώσει την αστυνομία;»

Γ.Τ.: «Έχουμε από χθες (Παρασκευή 29 Οκτωβρίου), ενημερώσει την αστυνομία αλλά θα στείλουμε και τη Δευτέρα το πρωί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενημερώσαμε αρχικά το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων και τη Δευτέρα το πρωί που θα καθαρογραφεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σταλεί και στην Αστυνομία στην Ξάνθη».

-«Επειδή την άποψη των κατοίκων των Αβδήρων και του Τοπείρου  την ακούμε από εσάς τους εκπροσώπους τους αυτήν την στιγμή τι σας λένε; Γιατί όταν θα είναι κλειστό το Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα τους στέλνουν στο Νοσοκομείο το οποίο, αν μου επιτρέπετε κι από προσωπική μου εμπειρία, αυτήν  την στιγμή είναι στην «εντατική». Τι σας λένε λοιπόν οι κάτοικοι; Πως έχουν εκφράσει την αγωνία τους;

Γ.Τ.: «Κοιτάξτε οι κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί. Οι περισσότεροι το μαθαίνουμε αυτές τις ώρες μετά τις κινητοποιήσεις τις οποίες κάνουμε και είναι άκρως αντίθετοι. Θεωρούν ότι θέλουνε να κλείσουνε το Κέντρο Υγείας και να τους οδηγήσουνε σε ιδιώτες ιατρούς. Ένα κόσμημα της περιοχής όπως είναι το Κέντρο Υγείας Αβδήρων το οποίο είναι εξοπλισμένο άρτια κι έχει τους γιατρούς κι εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, κι αν φανταστείτε ότι το καλοκαίρι η μισή Ξάνθη βρίσκεται στην παραλία και τα σπίτια είναι γεμάτα, υπάρχει 10-15.000 κόσμος κι οι μισοί κάτοικοι βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων. Ένα κλειστό Κέντρο Υγείας Αβδήρων ή ένα λειτουργώντας μέχρι το μεσημέρι και χωρίς τα Σαββατοκύριακα αυτό θα είναι μια ανησυχία στους κατοίκους ότι αν θα συμβεί το ο,τιδήποτε απογευματινές ώρες, βραδινές ώρες ή Σαββατοκύριακο ότι σίγουρα θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα».

-«Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους κατοίκους των Αβδήρων αλλά και τους δημότες Τοπείρου;»

Γ.Τ.: «Και η δημοτική αρχή του Δήμου Αβδήρων και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την επικοινωνία που είχαμε και θα παρθούν κι οι ανάλογες αποφάσεις και στο Δήμο Τοπείρου, θα αγωνιστούμε προκειμένου να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις, κι αν δεν αλλάξουν δεν θα σταματήσουμε στις κινητοποιήσεις. Να είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να ξαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων.».

-«Δήμαρχε, αν είχατε αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τον Πρωθυπουργό είτε τηλεφωνικά είτε να τον είχατε απέναντι σας, τι θα του λέγατε για αυτήν την αδικία η οποία συντελείται;»

Γ.Τ.: «Θα του θυμίσω ότι είχε έρθει παλιά στα Άβδηρα,  στην πατρίδα του Δημόκριτου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και στη Γενισέα και μας έλεγε για μια καλύτερη Δημόσια Υγεία που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουνε προβλήματα με τον κορονοϊό αλλά δεν σημαίνει ότι αν τα κλείσουμε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας και οδηγήσουμε σε ένα Νοσοκομείο τότε δεν θα είναι χειρότερη η κατάσταση. Νομίζω ότι θα πρέπει να εισακουστεί η φωνή των πολιτών, του κόσμου και να αλλάξουνε τις αποφάσεις γιατί έτσι οδηγούμαστε όχι σε αποκέντρωση αλλά σε συρρίκνωση της Δημόσια Υγείας».

-«Σας ευχαριστώ θερμά, να είστε καλά.».

Γ.Τ.: «Γεια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου