Πως έγινε το πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία

Δεν υπάρχουν σχόλια


Λεπτό προς λεπτό αντιμετώπιση των συνεπειών του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Εγνατία οδό, στο ύψος του κόμβου Ιάσμου, σήμερα νωρίς τα ξημερώματα με εφτά νεκρούς, περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργικού Τομέα και του Ιατρείου Πόνου, Μπουλέντ Κιαμήλογλου.

Ήταν μία τα ξημερώματα όταν ειδοποιήθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου για την άφιξη τραυματιών από τροχαίο στο οποίο εμπλέκονταν πολλά άτομα. Αμέσως σήμανε συναγερμός για γιατρούς, που εφημέρευαν και νοσηλευτές. Όπως διαπίστωσαν γρήγορα οι πρώτοι που έφθασαν με τα δύο πρώτα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας που έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αμέσως διασωληνώθηκε αλλά κατέληξε πριν μπει στο χειρουργείο. Κι αμέσως μετά την «μάχη» έχασε ακόμη ένας νεαρός άνδρας.

Συνολικά, όπως είπε ο έμπειρος αναισθησιολόγος επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε από αυτούς ήταν ήδη νεκροί όταν διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο». Από τους υπόλοιπους οκτώ συνολικά τραυματίες οι έξι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ανάμεσά τους και ο Μολδαβός διακινητής και οι δύο στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

«Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι σπάνια. Η παράνομη διακίνηση μεταναστών και στο παρελθόν κατέληξε με τέτοιο τραγικό τρόπο» ανέφερε ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα. Παράλληλα σημείωσε ότι πάντα οι τραυματίες διακινούμενοι που διακομίζονται στο Νοσοκομείο και οι λαθροδιακινητές τους δέχονται τις φροντίδες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αρκετά συχνά όμως για κάποιους είναι αργά, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, πολλοί είναι αυτοί που χάνουν τη ζωή τους επιτόπου στην προσπάθεια των διακινητών τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Ερωτηθείς για το αν το ΤΕΠ είναι κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο για να αντεπεξέλθει σε πολύνεκρα περιστατικά στάθηκε στο ουσιαστικό έργο της αείμνηστης συνάδελφου του, της επίσης αναισθησιολόγου και επί πολλά χρόνια διευθύντρια στο ΤΕΠ, Σοφίας Παπαναστασίου και στη σωστή οργάνωση του χώρου από την πλευρά της επισημαίνοντας όμως ότι το «Σισμανόγλειο» είναι ένα παλιό νοσοκομείο, ευχόμενος στο νέο νοσοκομείο να είναι οι δυνατότητες περισσότερες και οι συνθήκες καλύτερες για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι η περιοχή το έχει μεγάλη ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου