Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί για ακόμα μια φορά κατά την διάρκεια της πανδημίας το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ), Πάνο Παπανικολάου αφού αυτήν τη στιγμή «139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Από αυτούς «οι 110 είναι ασθενείς με κορονοϊό και οι υπόλοιποι άλλων νοσημάτων», όπως λέει ο κ. Παπανικολάου στο Newsbomb.gr.

«Σήμερα στις 9:10 το πρωί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί ΜΕΘ (ιστοσελίδα που καταχωρούνται τα στοιχεία όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ) φαίνεται το νούμερο αυτό και να πούμε ότι σε αυτή την βάση δεδομένων δεν καλύπτεται όλη η χώρα αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Ένα τέτοιο νούμερο είχαμε να το δούμε από τον Απρίλιο του 2020 που η πανδημία ήταν στο πικ της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 27 Νοεμβρίου και οι πιο κρίσιμοι μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) είναι μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σφίγγει ο κλοιός για το ΕΣΥ

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνουν τα ημερήσια κρούσματα, ωστόσο η καθημερινή αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, με τους ειδικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και για λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 6.602 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.779 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (59.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου