Η Δημητρούλα Κοτσάκη των ΑΜΕΑ, καταγγέλλει Τσέπελη και Ι. Καμαρίδη γιατί «έκοψαν» την έκπτωση της ΔΕΥΑΞ στους αναπήρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια


*Μήπως είχε  ψηφίσει ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης την υπ’ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία παρέχεται έκπτωση επί του αντιτίμου καταναλισκόμενου ύδατος στα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% ως και στα προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80% και ....δεν το θυμάται;;;

Ενδοπαραταξιακή διαμάχη ξέσπασε χθες στην παράταξη Τσέπελη όπου με δελτίο τύπου – καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο ΑΜΕΑ Ξάνθης την οποία υπογράφει η πρόεδρος Δημητρούλα Κοτσάκη, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του Δημάρχου Τσέπελη στις εκλογές του 2019, καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτη Καμαρίδη και τον διευθυντή της επιχείρησης που με την ανοχή του ιδίου του Δημάρχου έκοψαν από το καλοκαίρι την έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ για τους ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ της Ξάνθης. Μια έκπτωση που είχε εγκριθεί με απόφαση και του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στις 25-4-2017, δηλαδή επί Δημαρχίας Δημαρχόπουλου και Πρόεδρο στην επιχείρηση τον Μαρίνο Σδρέβανο.

Το θέμα αποκάλυψε χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΝΕΧΤ tv ο Πάνος Παπαδόπουλος που έβγαλε στον αέρα της εκπομπής τόσο τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο όσο και το μέλος της ΔΕΥΑΞ και δημοτικό σύμβουλο Φάνη Παπαδάκη, που ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ την «απόφαση» που πήραν Πρόεδρος Ι. Καμαρίδης και Λεπίδας!!!

Μάλιστα η καταγγελία της προέδρου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία καταλήγει ως εξής: «Καλό είναι να γίνει ευρέως γνωστό επί ποιας Δημοτικής Αρχής ελήφθησαν μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών αυτών και επί ποιας αυτά αν δεν αναιρέθηκαν ουσιαστικά, πάντως περιορίστηκαν σημαντικά».

(σ.σ. Το ερώτημα του "Μ": Μήπως είχε  ψηφίσει ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης την υπ’ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία παρέχεται έκπτωση επί του αντιτίμου καταναλισκόμενου ύδατος στα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% ως και στα προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80% και ....δεν το ...θυμάται;;;"

Αυτούσια όλη η καταγγελία:


Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Πληροφορίες:  Κοτσάκη Δημητρούλα

Ξάνθη, 09-11-2021

Αριθμ. Πρωτ: 15

Δελτίο Τύπου- Καταγγελία

Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, το διευθυντή αυτής, καθώς και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, διότι από τις αρχές καλοκαιριού τρέχοντος έτους 2021, κατά παράβαση της υπ’ αριθ. 31/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α Ξάνθης, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία παρέχεται έκπτωση επί του αντιτίμου καταναλισκόμενου ύδατος στα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% ως και στα προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80%, αρνούνται να παρέχουν την προβλεπόμενη έκπτωση εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία όμως δεν προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση. Επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την πράξη τους την υπ’ αριθ. 294/7-11-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία όμως αφορά τέλη εισπραττόμενα από το Δήμο και συγκεκριμένα τα δημοτικά τέλη (τέλος καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και τέλος Ακίνητης Περιουσίας). Οι ανάπηροι και οι οικογένειες αυτών δεν είναι επαίτες, ούτε πένητες, αλλά ανάπηροι οι οποίοι χρήζουν στήριξης όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Αν οι εν λόγω κύριοι επιθυμούν να περιορίσουν τα μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών τους επειδή διαφωνούν, μπορούν να προβούν στην λήψη νεότερης απόφασης του Δ.Σ. την οποία να υποβάλλουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης. Καλό είναι να γίνει ευρέως γνωστό επί ποιας Δημοτικής Αρχής ελήφθησαν μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών αυτών και επί ποιας αυτά αν δεν αναιρέθηκαν ουσιαστικά, πάντως περιορίστηκαν σημαντικά. 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Κοτσάκη Δημητρούλα

Ο Γεν. Γραμματέας

Σακελλάρης Μέλανδρος

Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης

Πλατεία Διοικητηρίου 1 Α

Ξάνθη- ΤΚ 67133- ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2541110818

e-mail: somatio.anap.xan@gmail.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου