Τουρκία: Η Ελλάδα τρυπά βάρκες και πνίγει μετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, μιλώντας για το μεταναστευτικό. Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σέρνει και τρυπάει» βάρκες, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να είναι παρατηρητές, ενώ παρουσίασε την Τουρκία ως «σωτήρα». 

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο» δήλωσε ο εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε ότι «Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν».

Ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίζεται μάλιστα ότι «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα» και ότι «οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους». «Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους»

Εξίσου προκλητικές ήταν όμως και οι πρόσφατες δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι, με τον αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης να καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, είπε ότι «είναι απαράδεκτη η απώθηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και αναμένει από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους η στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου». Επεσήμανε, δε, πως «η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο! Ντροπή!».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου