Δεν υπάρχουν σχόλια

  

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε 

«Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης και προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου