Παραιτήθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους οι απογραφείς στην Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Κακές συμπεριφορές πολιτών οδηγούν τους απογραφείς σε παραιτήσεις, λέει μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Νίκος Μουτζούρης.

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες… ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των «αρνητών», οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής… Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή… απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούχος.

Αυτό βέβαια εξήγησε ο κ. Μουτζούχος, οφείλεται στο γεγονός, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με όλο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την διανομή εντύπων.

«Γι΄αυτό και ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο απογραφέας, που βρίσκεται στην πόρτα του, είναι κάποιος πωλητής ή διανομέας εντύπων… και χωρίς να ακούσει το παραμικρό του κλείνει την πόρτα».

Από τους 700 απογραφείς παραιτήθηκαν οι 500

Αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση τόνισε ο Δ/ντης της Στατιστικής Υπηρεσίας Πατρών, είναι οι απογραφείς να ζητούν να παραιτηθούν. «Φυσικά τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), εκτός από την καταμέτρηση του πληθυσμού, θα συγκεντρώσει επίσης στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις συνθήκες στέγασης στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου