Πανηγύρια στα Κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Την 38η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους «γιορτάζουν» τη Δευτέρα στα Κατεχόμενα. Ηταν 15 Νοεμβρίου του 1983, όταν ο τότε κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς εξήγγειλε τη δημιουργία της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», την οποία αναγνωρίζει έκτοτε μόνο η Τουρκία.

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο, την Τουρκία αναμένεται να εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ενώ πέρυσι είχε παρευρεθεί ο ίδιος ο Ερντογάν και είχε κάνει τις εξαγγελίες για τα Βαρώσια.

Στα Κατεχόμενα βρίσκεται επίσης από το Σάββατο ο Τούρκος ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ, διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, για να παραστεί στα πανηγύρια για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ και δήλωσε ότι μεταφέρει τις ευχές του υπουργού Εθνικής Αμυνας Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε ότι ήταν πάντα κοντά στον αγώνα των Τούρκων της Κύπρου και θα συνεχίσουν να είναι.

Δεν θα επιτρέψουμε, ανέφερε, τετελεσμένα γεγονότα και τις προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο και πάντα θα προστατεύουμε τα «τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο της τδβκ όσο και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε αυτές τις θάλασσες».

«Οι άνθρωποι της τδβκ έχουν πάρει την απόφασή τους. Από εδώ και πέρα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο ενός κυρίαρχου, ίσου κράτους και για να συμβεί αυτό στο διεθνές περιβάλλον, ο Ερντογάν και όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με την ίδια σκέψη και προς την ίδια κατεύθυνση», είπε.

Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ υπενθύμισε τα λόγια του Ντενκτάς ότι  «η κυριαρχία είναι απαραίτητη» και πρόσθεσε ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα βασίζεται «στην κυριαρχία της ισότητας και σε δύο κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα γιατί διαφορετικά, κάτω από τη στέγη της ομοσπονδίας, η τδβκ θα εξαφανιστεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου