Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στο υπουργείο παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Προτίμηση» στις ηλικίες μεταξύ 4 και 18 ετών δείχνει ο κορονοϊός καθώς σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν 1 στα 4 νέα κρούσματα είναι παιδιά. Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 11.131, αποτελώντας το 24% (+4.4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Με τις νέες μολύνσεις αυξάνεται και η ανησυχία των γονέων, μάλιστα αρκετοί δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο έστω και αν υπάρχει μόνο ένα κρούσμα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθημερινά, κυρίως για τα ανεμβολίαστα ενήλικα μέλη των οικογενειών, καθώς εκείνα είναι που θα νοσήσουν βαρύτερα εάν κολλήσουν από τα παιδιά.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αλέξανδρο Κόπτση, διαβεβαίωσε πως η διασπορά του κορονοϊού, στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ενώ σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχαμε, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο, ανέφερε πως πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα πρωτόκολλα.

Τσούχλος: Το 50%+1 πρέπει να αλλάξει άμεσα

Ο κ. Τσούχλος μιλώντας στο Newsbomb.gr, διευκρίνισε πως η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα είχε ζητήσει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία. «Ζητήσαμε εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όταν ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Τα πρωτόκολλα πρέπει να αλλάξουν, υπάρχει έντονος προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα. Υπάρχει αναταραχή όταν εμφανίζεται ένα νέο κρούσμα, οι μαθητές δεν μπαίνουν στις τάξεις, οι γονείς ανησυχούν, δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Το 50%+1 πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να δούμε από την αρχή τα μέτρα. Επιθυμούμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, δεν έχουμε ενημέρωση, μαθαίνουμε τους αριθμούς από τα κανάλια».

Κόπτσης: Απόλυτα ελεγχόμενη η διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα

Μέχρι στιγμής είναι απόλυτα ελεγχόμενη η διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα, αν και τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στα παιδιά εμφανίζουν αυξητική τάση, ανέφερε στο Newsbomb.gr, o Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αλέξανδρος Κόπτσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα και είναι τέλος Νοεμβρίου, οφείλεται στο γεγονός πως τα πρωτόκολλα λειτουργούν. «Σε κάθε τμήμα που υπάρχει κρούσμα εφαρμόζεται αυξημένος αριθμός testing σε όλα τα παιδιά με 3 self και 2 rapid. Το γεγονός αυτό βοηθά», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Κόπτσης, δήλωσε πως οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά μέχρι στιγμής, ενώ αναμένεται απόφαση αναφορικά με την διεξαγωγή τους τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αποκάλυψε πως σύντομα αναμένεται κοινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Δικαιοσύνης, η οποία θα αφορά στους αρνητές γονείς, οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο στερώντας τους τη γνώση.

ΠΗΓΗ Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου