Και οι νεολαίοι ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ! Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αβδήρων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 ΚΥΡΙΕ Πλεύρη, μπορείς να μας πεις γιατί μέσα σε λίγες ώρες ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ πήρε πίσω την "απόφαση" για το Κέντρο Υγείας Φερών και δεν γίνεται το ίδιο και με το Κέντρο Υγείας Αβδήρων;;; Τα Άβδηρα, η Ξάνθη...δεν είναι Θράκη;

-Ακόμη περιμένουμε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ να κλείσει το ραντεβού του Δημάρχου Αβδήρων με τον Πλεύρη, «άφαντος»  παραμένει ο Κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης.

-Άγης Σιγανός: Μείναμε τρεις γιατροί και τρέχουμε παντού!  «Χαμός» γίνεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης! 


Κι όμως... Μπορεί ακόμη να περιμένουνε οι κάτοικοι του  Δήμου Αβδήρων και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος  Τσιτιρίδης να περιμένει επιτέλους ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος να «κλείσει» το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη (σ.σ. Χθες ο Περιφερειάρχης ήταν στην Αθήνα αλλά για να συναντήσει τον γνωστό πρώην ΚΝΕίτη Θεοδωρικάκο...) ή να... κινηθεί ο άφαντος Κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης που προς το παρόν «κινείται» μόνο στο... fb, οι νεολαίοι όμως του Δήμου Αβδήρων μπήκαν ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ και χθες ξεκίνησαν κι αυτοί τον αγώνα με αίτημα...!

Να γίνει ότι έγινε και με το Κέντρο Υγείας Φερών που έχει... Γκάγκα!!! Δηλαδή να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η απόφαη του Περιφερειάρχη της 4ης ΥΠΕ όπως στον Έβρο όπου θα πολιτευθεί η σημερινή αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας...!  Και για μας...

Δηλαδή; Να ξαναλειτουργήσει και πάλι κανονικά το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΔΗΡΩΝ εξυπηρετώντας τον κόσμο όλο το 24ωρο αλλά και το Σαββατοκύριακο!!!! Ιδού και οι φωτογραφίες απο τις κινητοποιήσιες των μαθητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων!



ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Και αναλυτικότερα: Αυξάνουν πλέον οι αντιδράσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης  και της 4ης ΥΠΕ να υποβαθμίσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, εν μέσω πανδημίας, περιορίζοντας το ωράριο εξυπηρέτησης προς τους χιλιάδες πολίτες του κάμπου της Ξάνθης μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ ταυτόχρονα μπήκε λουκέτο και σε όλα τα Αγροτικά  Ιατρεία της περιοχής.

(σ.σ. Χθες μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο γιατρός Άγης Σιγανός του Κέντρου Υγείας Αβδήρων αποκάλυψε ότι έμειναν μόνο 3 γιατροί για όλα, ακόμη και για τα εμβόλια (ωράριο μέχρι τις15.00), ενώ περιέγραψε ως ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ την κατάσταση για το Νοσοκομείο Ξάνθης όπου έχει αποσπαστεί και η σύζυγός από το Αγροτικό Ιατρείο Ευλάλου...Γίνεται χαμός στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπως χαρακτηριστικά είπε...).

Συγκεκριμένα μετά τις καταλήψεις δρόμων και τις δυναμικές κινητοποιήσεις από πλευράς του Δήμου Αβδήρων και τοπικών οργανώσεων – φορέων, τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Αβδήρων, που προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε κατάληψη του σχολείου αλλά και του δρόμου Άβδηρα-Μυρωδάτου

«Η υγεία δεν είναι ωράριο, όχι άλλη ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κ.Υ. Αβδήρων» έγραψαν οι μαθητές στο πανό τους με το οποίο βγήκαν στους δρόμους ζητώντας και αυτοί από την πλευρά τους την επιστροφή του Κέντρο Υγείας στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του. 

Σήμερα μάλιστα θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών έξω απο το Κέντρο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Κ.Υ. Αβδήρων λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, ενώ καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου.

«Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Δήμου Αβδήρων με τη συμμετοχή του Γυμνασίου και του Λυκείου Αβδήρων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων. Αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε» τόνισε από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv και αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι:

    1.Το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη δεν έχει κλείσει ακόμη. Περιμένουμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και να δούμε τον Υπουργό ώστε να δώσει εντολή να ακυρώσει η 4η ΥΠΕ την απόφασή της, όπως έκανε ήδη με το Κέντρο Υγείας Φερών μέσα σε λίγες ώρες. ...!!

   2. Ο ΕΟΔΥ ακόμη δεν απάντησε στις έγγραφες επίσημες επιστολές του Δήμου Αβδήρων για τα face news του Φανουράκη στα «επιχορηγούμενα» ΜΜΕ του Δήμου Τσέπελη με τα γνωστά  προσωπικά email!!!

O δικός μας αγώνας, ο αγώνας των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων με την στήριξη και των μαθητών μας που σήμερα θα διαμαρτυρηθούν και έξω από το κέντρο Υγείας Αβδήρων, συνεχίζεται!

ΚΥΡΙΕ Πλεύρη, μπορείς να μας πεις γιατί μέσα σε λίγες ώρες ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ πήρε πίσω την "απόφαση" για το Κέντρο Υγείας Φερών και δεν γίνεται το ίδιο και με το Κέντρο Υγείας Αβδήρων;;; 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου