Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, με την υπερψήφιση του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Μεταξύ πολλών άλλων το πόρισμα προβλέπει:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σχέδιο προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αρδευτικά έργα.

Προτάσεις για τη βαμβακοπαραγωγή, για τα σιτηρά, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Την ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική Εγνατία όπως και έργα υποδομών στη Σαμοθράκη αλλά και τη θαλάσσια διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του ανατολικού, κεντρικού και νότιου Αιγαίου, και με τον Πειραιά.

Την αναβάθμιση των συνοριακών και τελωνειακών σταθμών, μεταξύ άλλων Ορμενίου, Κυπρίνου, Καστανεών, Κήπων.

Την προώθηση έργων άμεσης κατασκευής κάθετων οδικών αξόνων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Αναπτυξιακό Νόμο για τη χορήγηση ενισχύσεων σε ιδιωτικές επενδύσεις που θα έχει τα υψηλότερα επιτρεπτά κίνητρα για την περιοχή ή την εξέταση καθιέρωσης της επιδότησης μεταφορικού, ενεργειακού ή/και μισθοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων.

Προτάσεις μέτρων για τον Βόρειο Έβρο, ενίσχυσης κατοίκων για απόκτηση νέα κατοικίας ή αποκατάσταση υπάρχουσας με προγράμματα επιδοτήσεως κατοικίας αλλά και την ενθάρρυνση χαμηλότοκων δανείων.

‼️

Το σημαντικότερο μαζί με όλα αυτά είναι η δημιουργία ενός κοινοβουλευτικού μηχανισμού εποπτείας και ελέγχου της υλοποίησης του πορίσματος ο οποίος θα καταθέτει, ανά 2ετία, έκθεση εφαρμογής και προόδου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την Ολομέλεια της Βουλής.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς από την πρώτη στιγμή η πρόταση μου για τη ψηφιακή πλατφόρμα κατάθεσης προτάσεων είχε γίνει δεκτή με αποτέλεσμα ο κάθε πολίτης, ο κάθε φορέας να καταθέσει τις προτάσεις του.

Είμαι σίγουρος ότι το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη της περιοχής μας με ρεαλιστικές προτάσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές για κυβερνητική δράση, σε μεσοπρόθεσμό και μακροπρόθεσμο ορίζοντα”.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου