Περιφερειακή Σύνθεση: Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίξει επιτέλους τον Πρωτογενή Τομέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Διαβάσαμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας από το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος συμμετείχε σε «σύσκεψη (που) έλαβε χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι στην Κομοτηνή και της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας». Αναλογιστήκαμε ότι αν η κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί κάπου αλλού ο Περιφερειάρχης δεν θα έμπαινε στην βάσανο της συμμετοχής στη συνάντηση αυτής!

Διαπιστώσαμε βέβαια ότι κακώς το Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους (βλ. ανωτέρω) καθώς στην πραγματικότητα αυτοί οι οποίοι διοργάνωσαν την κινητοποίηση και με τους οποίους συναντήθηκε και συσκέφθηκε ο Περιφερειάρχης δεν είναι οι αγροτικοί σύλλογοι αλλά οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας.

Αναρωτιόμαστε αν έγινε καταληπτή η διαφορά!

Με δέος επίσης διαπιστώνουμε από το Δελτίο Τύπου ότι ο κ. Μέτιος και τα άλλα στελέχη της διοίκησής του που παρακάθισαν στην σύσκεψη μάλλον δεν κατενόησαν τα θέματα που τους έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και για αυτό «ο κ. Μέτιος προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να συγκεκριμενοποιήσουν και να καταγράψουν τα αιτήματά τους προκειμένου ο ίδιος να τα μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου». Είναι προφανές ότι δυστυχώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν τα κατανόησαν ώστε να είναι σε θέση να τα καταγράψουν!

Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση και επειδή η κατάσταση είναι σοβαρότερη από ότι μπορεί να αντιληφθεί ο κ. Μέτιος και η διοίκησή του τον καλούμε να συγκαλέσει, άμεσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα τα ζητήματα που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και έμφαση στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων όπως αυτές επηρεάζονται από την κατανομή των βοσκοτόπων (αυτό που θέτουν οι κτηνοτρόφοι) καθώς και το θέμα που αφορά την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τους νέους γεωργούς της Περιφέρειάς μας λόγω της παρατεταμένης αδράνειας του Περιφερειάρχη παρά την ενημέρωση που του παρείχαμε δημόσια.

Εξυπακούεται πως είναι αναγκαία η συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων στην συνεδρίαση.

Περιφερειακή Σύνθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου