ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΞ Ηθικά έκθετη η ΔΕΥΑΞ/ οι ΑΜΕΑ με 80% αναπηρία. εκτός του κοινωνικού τιμολογίου κατά παράβαση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Σύμφωνα με τον Θ. Παπαδάκη η ΔΕΥΑΞ αφήνει πίσω το «κοινωνικό»; της πρόσωπο και συμπεριφέρεται βάναυσα στους αδύναμους συμπολίτες μας;

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Σήμερα 10/11/2021 λάβαμε Δελτίο Τύπου–Καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σύμφωνα με το οποίο ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΣΥΛΗΒΔΗΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ και ο Διευθυντής αυτής αναφέροντας πως με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής: «κατά παράβαση της 31/2017 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης η οποία εγκρίθηκε από την υπ΄ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αρνούμαστε να παρέχουμε την προβλεπόμενη έκπτωση εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία δεν προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση από τις αρχές καλοκαιριού τρέχοντος έτους 2021».

Σύμφωνα με την απόφαση 31/21-3-2017 με θέμα «Καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες και άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% με παροχή έκπτωσης επί του καταβαλλομένου αντιτίμου» το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: «Εγκρίνει την παροχή έκπτωσης μέχρι 70% επί του αντίτιμου καταναλισκόμενου ύδατος, στα άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80%. Η παροχή της έκπτωσης θα γίνεται με υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο και βεβαίωση του ΚΕΠΑ με την οποία θα αποδεικνύεται το ποσοστό αναπηρίας».

Παρακαλώ να μας απαντήσετε με ποιες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αποφασίστηκε η κατάργηση των δύο παραπάνω αποφάσεων, ώστε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΞ στην άρση της παραπάνω προβλεπόμενης έκπτωσης σε άτομα με αναπηρία, όπως καταγγέλλεται από τον αναφερόμενο σύλλογο.

Εάν δεν υπάρχουν οι αποφάσεις αυτές, παρακαλώ να μας ενημερώσετε ποιος και γιατί έλαβε, σύμφωνα με την καταγγελία του αναφερόμενου συλλόγου, την αυθαίρετη απόφαση της άρσης αυτών , διότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η μη εκτέλεση των αποφάσεων τόσο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξάνθη 10 Νοεμβρίου 2021

Θεοφάνης Παπαδάκης

Μέλος Δ.Σ.  Δ.Ε.Υ.Α.   Ξάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου