Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Στην ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ανακοίνωσε  στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποιος, -άνω των 60- δεν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου θα τού επιβάλλεται πέναλντι 100€ το μήνα.

Συγκεκριμένα, υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60, καθώς και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε όσους δεν θα προχωρήσουν έστω σε προγραμματισμό του πρώτου εμβολιαστικού τους ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει εορτών και υπό τη σκιά της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που κάνει την εμφάνισή της με ταχείς ρυθμούς σε διάφορες χώρες θέτοντας επί ποδός τη διεθνή κοινότητα. Η βεβαίωση προστίμου θα γίνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μέσω διασταύρωσης στοιχείων. «Δεν ειναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα στην ατζέντα της συζήτησης είναι τα νομοσχέδια των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών, Μετανάστευσης και Δικαιοσύνης.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η χώρα δεν θα κλείσει. Τα μέτρα που έχουμε λάβει υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα, τα οποία, σε καμία περίπτωση, θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown, είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος» , είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το τρίπτυχο της ανόδου των εμβολιασμών των αυστηρών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων και της ενίσχυσης του συστήματος υγείας βρίσκεται στην προμετωπίδα. Σε περίπτωση, πάντως, που απαιτηθεί η υιοθέτηση περαιτέρω παρεμβάσεων για την αναχαίτιση της πανδημίας, τότε ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται βρίσκονται:

-Αύξηση των rapid tests για τους μη εμβολιασμένους από δύο σε τρία την εβδομάδα.

-Επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού στους εξωτερικούς χώρους.

«Θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, όπως έγινε και στις ηλικίες άνω των 60. Θα υπάρξουν μέτρα για αυτούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Σεβαστή επιλογή του καθενός να μην εμβολιαστεί, αλλά δεν είναι δυνατόν να «την πληρώνει» η πλειονότητα που αποφάσισε να εμβολιαστεί και έχει θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία…» σημείωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ασκεί ο συριζα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα»

«κυβέρνηση και πλεύρης αυτοθαυμάζονται, ενώ χάνονται κάθε ημέρα 100 άτομα», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στονMAX FM

«Εξαντλείται και η υπομονή του λαού μας. Συνεχίζετε με το τροπάρι της πανδημίας των ανεμβολίαστων, τη στιγμή που το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό… Την ώρα που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, το κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και 245 εκ ευρώ τις παροχές υγείας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση εμμένει στα εγκληματικά της λάθη, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε η Ελληνική Λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου