Μείωση 50% στην εστίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, ζητείται η μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας, απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι όταν η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να επισκέπτονται τις επιχειρήσεις μόνοι οι εμβολιασμένοι, μειώνεται η δεξαμενή των πελατών.

«Υπάρχει ήδη μια μείωση τζίρου της τάξης του 50-60%. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας που οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50% άρα οι επιχειρήσεις εστίασης εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε ο κ. Κουράσης.

«Με αισθήματα υπευθυνότητας έχουμε τηρήσει, τηρούμε και θα τηρήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Ζητάμε όμως μέτρα στήριξης έμπρακτα, όπως να επαναλειτουργήσουν οι αναστολές συμβάσεως εργασίας. Μιλάμε και για μια χρηματοδότηση για τον κλάδο μας. Μια χρηματοδότηση αντίστοιχη με αυτή που ήταν στις επιστρεπτέες προκαταβολές» πρόσθεσε. «Πρέπει να βρούμε τρόπους οι επιχειρήσεις να επιζήσουν και να αποκτήσουν μια ρευστότητα» σημείωσε.

Αναφέρθηκε δε στα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι πολύ σκληρά για τις επιχειρήσεις. «5000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες κλειστή μια επιχείρηση ισοδυναμεί με οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης. Τα πρόστιμα θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο του συνετισμού της επιχείρησης και όχι της εξόντωσής της» είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου